Party Package Deals en gellak dagen bij PUUR Huidinstituut

07 december 2022     Advertorial PUUR Huidinstituut

Er op en top verzorgd uitzien tijdens de leuke dagen rondom Kerst en Oud & Nieuw? Met de Party Package Deals van PUUR Huidinstituut zijn je wenkbrauwen perfect in orde en is je bovenlip haarvrij om onbezorgd te feesten!

 

Ook dit jaar hebben wij weer gellak-dagen voor je ingepland. Tijdens deze dagen is de gelcolor extra voordelig!

Verrassende kerstmarkt op creatief en duurzaam STEK-terrein

07 december 2022     Ingezonden bericht

De creatieve ondernemers van STEK zijn volop in de voorbereiding voor het jaarlijkse KerstSTEKtakel. Dit jaar op zaterdag 10 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur. Een kerstmarkt maar dan op zijn STEK’s: duurzaam en creatief. De unieke bouwsels op het terrein worden (nog) sfeervoller verlicht en overal staan vuurkorven en andere verrassend verlichte elementen.

Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

Jeugd en Politiek (3)

23 november 2022     Redactie Graaf Engelbrecht

Deze week hebben we minder tijd gehad om te werken aan het project in verband met de tentamenperiode. Onze begeleidende docent heeft een kort artikel geschreven over de plaats die het project Jeugd en Politiek inneemt binnen onze school.

 

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Sterke Karakters’ heeft Graaf Engelbrecht gekozen voor een drietal domeinen: Identiteit, Rechten en Plichten en Geletterdheid. Voor het domein ‘rechten en plichten’ nemen vier leerlingen uit atheneum 5 deel aan het gemeenteraadsproject Jeugd en Politiek. Dit project, dat ondertussen een stevige positie heeft ingenomen in het curriculum van meerdere Bredase middelbare scholen, leert leerlingen om hun plaats te vinden in de moderne, complexe, maatschappij.

 

 De gemeenteraad van Breda ondersteunt dit project al ruim tien jaar en geeft leerlingen een waardevol inkijkje in de (lokale) politiek. Leerlingen wordt door middel van allerlei workshops geleerd dat politieke participatie een zeer waardevol gegeven is. Als voorbeeld wil ik noemen de workshop debatteren: Inleven in elkaars standpunten en vooral luisteren naar elkaars argumenten en op een volwassen manier op elkaar reflecteren wordt bijvoorbeeld geoefend tijdens deze workshop.

 

Verder dient een raadsvoorstel dat de leerlingen nu aan het uitwerken zijn ook te voldoen aan meerdere (juridische) voorwaarden. Hierbij krijgen de leerlingen hulp van (burger)raadsleden van de gemeente Breda. Leerlingen verkleinen op deze manier de kloof tussen burgers en de politiek. Regelmatig contact tussen de (burger)raadsleden geeft leerlingen mede inzicht op welke manier politiek wordt bedreven. Dit proces is voor leerlingen erg waardevol.

 

 De werkgroep, bestaande uit Wiame, Renuska, Lalou en Morad heeft gekozen voor het onderwerp ‘zinloos geweld’. Dit is een zeer groot maatschappelijk onderwerp. Binnen dit onderdeel ligt met name de focus op de bewustwording van gedrag op social media. Dit onderdeel wordt door de leerlingen verder uitgewerkt. Het is juist deze bewustwording die essentieel is. Welke gevolgen heeft mijn gedrag? Om deze moeilijke vraag mede te beantwoorden is de doelgroep ondertussen al afgebakend. De werkgroep heeft gekozen voor basisschoolleerlingen. Om met deze doelgroep in contact te komen zijn er al afspraken gemaakt met meerdere basisscholen in Breda om te spreken over een te ontwikkelen lespakket. Ook zijn er al gesprekken geweest met de stichting ‘Zinloos geweld’ om de werkgroep bij hun plannen te ondersteunen.

 

Kortom, politieke maatschappelijke bewustwording bij het onderdeel burgerschap en leren hoe een idee van jongvolwassenen uiteindelijk vorm krijgt in een raadsvoorstel dat in een (buitengewone) zitting besproken wordt in de gemeenteraad. Graaf Engelbrecht, midden in de maatschappij

 

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 


 

Passie voor wijn - moeite met wijn kiezen? 26 nov - 31 dec

Ulvenhart Kerst 16 en 18 dec 2022 - 23 nov - 15 dec

Poppelaars kerstboom video-ad

 

Gaultheria - bergthee bij Poppelaars 10 nov - 31 dec

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Poppelaars 21-07-07 tm 22-12-31 Snel naar de aanbiedingen

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven