Party Package Deals en gellak dagen bij PUUR Huidinstituut

07 december 2022     Advertorial PUUR Huidinstituut

Er op en top verzorgd uitzien tijdens de leuke dagen rondom Kerst en Oud & Nieuw? Met de Party Package Deals van PUUR Huidinstituut zijn je wenkbrauwen perfect in orde en is je bovenlip haarvrij om onbezorgd te feesten!

 

Ook dit jaar hebben wij weer gellak-dagen voor je ingepland. Tijdens deze dagen is de gelcolor extra voordelig!

Verrassende kerstmarkt op creatief en duurzaam STEK-terrein

07 december 2022     Ingezonden bericht

De creatieve ondernemers van STEK zijn volop in de voorbereiding voor het jaarlijkse KerstSTEKtakel. Dit jaar op zaterdag 10 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur. Een kerstmarkt maar dan op zijn STEK’s: duurzaam en creatief. De unieke bouwsels op het terrein worden (nog) sfeervoller verlicht en overal staan vuurkorven en andere verrassend verlichte elementen.

Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

Dierendinsdag - De Cheyletiella mijt

22 november 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

 

Pip is een Teddy dwergkonijn van drie jaar oud. Hij had last van plakpoep. Bij een gezond konijn is de achterhand droog en schoon en zijn de keutels droog en rond.

 

Een konijn produceert dagelijks ook blindedarmkeutels. Deze keutels zijn wat zachter en kleiner dan de normale keutels en plakken aan elkaar in een soort trosje. Deze keutels zijn rijk aan mineralen, vitaminen, eiwitten en gezonde bacteriën. Een konijn eet deze keutels weer op, zodat alle voedingstoffen opgenomen kunnen worden. Een konijn eet deze keutels meteen op als hij ze uitpoept. Je ziet ze dus niet in het hok liggen.

 

De plakpoep van Pip werd veroorzaakt door de blindedarmkeutels. Deze werden niet meer volledig opgegeten en plakten aan de achterhand. Als een konijn deze keutels niet meer goed opeet kan dit verschillende oorzaken hebben. Zoals bijvoorbeeld problemen met het gebit, de gewrichten, verminderde weerstand of andere gezondheidsproblemen.

 

In het klinisch onderzoek viel ons op dat de vacht vol zat met schilfers en we zagen ook kale plekken. We hebben wat haren en schilfers afgenomen en bekeken onder de microscoop. We zagen dat Pip de Cheyletiella mijt heeft. Deze vachtmijt van 0,5 mm groot komt voor bij konijn en cavia, maar ook hond en kat kunnen besmet raken. De mijt leeft op de oppervlakkige huidlaag en bevindt zich tussen de schilfers waarmee hij zich voedt. De mijt veroorzaakt veel schilfers, kale plekken en jeuk.

 

De behandeling bestaat uit het toedienen van een pipet met de werkzame stof Selamectine. Als de

pipet na een maand herhaald wordt, is de mijt verdwenen.

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 


 

Passie voor wijn - moeite met wijn kiezen? 26 nov - 31 dec

Ulvenhart Kerst 16 en 18 dec 2022 - 23 nov - 15 dec

Poppelaars kerstboom video-ad

 

Gaultheria - bergthee bij Poppelaars 10 nov - 31 dec

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Poppelaars 21-07-07 tm 22-12-31 Snel naar de aanbiedingen

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven