Party Package Deals en gellak dagen bij PUUR Huidinstituut

07 december 2022     Advertorial PUUR Huidinstituut

Er op en top verzorgd uitzien tijdens de leuke dagen rondom Kerst en Oud & Nieuw? Met de Party Package Deals van PUUR Huidinstituut zijn je wenkbrauwen perfect in orde en is je bovenlip haarvrij om onbezorgd te feesten!

 

Ook dit jaar hebben wij weer gellak-dagen voor je ingepland. Tijdens deze dagen is de gelcolor extra voordelig!

Verrassende kerstmarkt op creatief en duurzaam STEK-terrein

07 december 2022     Ingezonden bericht

De creatieve ondernemers van STEK zijn volop in de voorbereiding voor het jaarlijkse KerstSTEKtakel. Dit jaar op zaterdag 10 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur. Een kerstmarkt maar dan op zijn STEK’s: duurzaam en creatief. De unieke bouwsels op het terrein worden (nog) sfeervoller verlicht en overal staan vuurkorven en andere verrassend verlichte elementen.

Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

Budgetbuddy (4) - Een bloemkool met bijkomende kosten

20 november 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

De koelkast verbruikt energie om de binnenkant af te koelen naar een ingestelde lagere temperatuur. Tips om het stroomverbruik van dit apparaat te beperken.

 

Stel de koeltemperatuur niet te laag in. Vaak is de uiterste stand al toereikend om uw glaasje fris voldoende fris te houden en om de groenten en het vlees tot aan de aangegeven uiterste consumptiedatum goed te houden.

 

Win-win

Het energieverbruik kan gerelateerd worden aan het te overbruggen temperatuursverschil tussen de binnen- en de buitenkant van de koelkast, dus ook de buitentemperatuur is van invloed. In de winter verlaagt u uw koelkosten terwijl u op uw verwarmingskosten bespaart. Het mes snijdt aan twee kanten.

 

Lekkage

Om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten in stand te houden is de koelkast zeer goed geïsoleerd. Er is echter één groot lek: de deur. Als u de deur opent vliegt er meteen warmte naar binnen. Om dit ongewenste effect zo veel mogelijk te beperken moet u dus uw koelkastplanning goed op orde brengen. Desnoods maakt u een ‘inhoudsopgave’ en plakt u deze op de deur. Wat heb ik nodig en waar staat het precies? Elke seconde telt. Ga geen boek lezen bij het licht van een geopende koelkast!

 

Een beladen onderwerp

Hoe goed je ook je koelkastmanagement op orde hebt, zorg ervoor dat er altijd voldoende belading is om het hele koelproces te rechtvaardigen. Maak maar eens een lijstje van de ‘basisvulling’. Wat staat er altijd in uw koelkast? Melk, kaas en eieren? Bubbels? (Dan is oud en nieuw ook meteen getackeld).

 

Een hele grote bloemkool

Hoe een bloemkool je op onvoorziene kosten kan jagen! Bij de buurtsuper lag een joekel van een bloemkool in de aanbieding voor maar 99 cent. Zó groot dat hij eenmaal in de koelkast gepropt het voor elkaar krijgt van binnenuit spanning op de deur te zetten, waardoor deze een klein stukje wordt opengedrukt. De deur valt normaal gesproken vanzelf dicht en lijkt zichzelf de laatste millimeters zelfs vast te zuigen, alsof er magneten aan het werk zijn. Die bloemkool weet dit proces te frustreren, zodat de deur op een kiertje blijft, zó klein dat het interieurlichtje het niet merkt. Een uur later, bij behoefte aan een glaasje fris, blijkt dat er veel condensvorming in de koelkast is opgetreden. Onderzoek wijst de stoute bloemkool als dader aan. Die wordt een roosje kleiner gemaakt! De aanbiedingswinst is weggelekt. Je zou maar lekker een lang weekend van huis zijn!

 

 Deur dicht!

Wat voor de koelkast geldt, gaat ook op voor de vriezer en in feite voor alle deuren in huis. Ook de voordeur laat warmte ontsnappen. Bij het afscheid nog even gezellig nakleppen? Prima, maar houdt dan wel de tussendeuren gesloten en ga niet met de verwarming in het halletje aan het universum proberen te verwarmen. Deuren hebben een temperatuurregulerende functie en ook uit oogpunt van brandveiligheid is het goed om ze gesloten te houden. Vergeet niet te ventileren maar doe dit wel bewust en op gunstige momenten.

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 


 

Passie voor wijn - moeite met wijn kiezen? 26 nov - 31 dec

Ulvenhart Kerst 16 en 18 dec 2022 - 23 nov - 15 dec

Poppelaars kerstboom video-ad

 

Gaultheria - bergthee bij Poppelaars 10 nov - 31 dec

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Poppelaars 21-07-07 tm 22-12-31 Snel naar de aanbiedingen

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven