Party Package Deals en gellak dagen bij PUUR Huidinstituut

07 december 2022     Advertorial PUUR Huidinstituut

Er op en top verzorgd uitzien tijdens de leuke dagen rondom Kerst en Oud & Nieuw? Met de Party Package Deals van PUUR Huidinstituut zijn je wenkbrauwen perfect in orde en is je bovenlip haarvrij om onbezorgd te feesten!

 

Ook dit jaar hebben wij weer gellak-dagen voor je ingepland. Tijdens deze dagen is de gelcolor extra voordelig!

Verrassende kerstmarkt op creatief en duurzaam STEK-terrein

07 december 2022     Ingezonden bericht

De creatieve ondernemers van STEK zijn volop in de voorbereiding voor het jaarlijkse KerstSTEKtakel. Dit jaar op zaterdag 10 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur. Een kerstmarkt maar dan op zijn STEK’s: duurzaam en creatief. De unieke bouwsels op het terrein worden (nog) sfeervoller verlicht en overal staan vuurkorven en andere verrassend verlichte elementen.

Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

Gemeente Breda komt met energiepakket

18 november 2022     Ingezonden door gemeente Breda – Foto Alex De Vliegere

Het Bredase college van burgemeester en wethouders vraagt aan de gemeenteraad om 8,5 miljoen euro vrij te maken voor een energiepakket. Dit energiepakket is bedoeld voor Bredanaars die in de problemen komen als gevolg van de energieschaarste.

 

Sinds het voorjaar van 2022 hebben we te maken met een nieuwe situatie op de energiemarkt. De prijzen voor elektriciteit, gas en warmte zijn fors gestegen. Naar verwachting blijven de prijzen hoger dan dat we de afgelopen jaren gewend zijn. Met het energiepakket biedt de gemeente bewoners, ondernemers, instellingen en verenigingen informatie over besparen en verduurzamen en eventueel financiële ondersteuning. De maatregelen in het energiepakket richten zich op structurele oplossingen.

 

Waarom een energiepakket?

Als gemeente willen we bewoners, ondernemers, instellingen en verenigingen helpen om een oplossing te vinden voor hun energiezorgen. De gemeente geeft waar nodig informatie over besparen en verduurzamen. Er is vanuit de overheid ook financiële ondersteuning voor bewoners, ondernemers, instellingen en verenigingen die ondanks energiebesparende maatregelen toch in de problemen komen. Denk aan de energietoeslag, energievouchers, het energieplafond, de tijdelijke btw-verlaging en de mkb-regeling. De gemeente Breda wil nu ook een stapje bij gaan zetten met het energiepakket.

 

Wethouder Peter Bakker (foto): “Met het energiepakket richten we ons op duurzame maatregelen die bewoners, ondernemers, instellingen en verenigingen in de toekomst minder afhankelijk van energie maken. We zetten eerst in op besparen en verduurzamen. Als dat niet toereikend is, kunnen sommigen met het energiepakket extra hulp krijgen. Het budget is beperkt, dus we zullen hierin wel keuzes moeten maken. Met het energiepakket willen we de bestaande maatregelen versterken.”

 

Wat staat er in het energiepakket?

Allereerst heeft de gemeente een meldpunt in het leven geroepen voor ondernemers, instellingen en verenigingen die acuut in de problemen komen door de hoge energierekening. Voor bewoners was dit al ingeregeld via de reguliere weg. Daarnaast zorgt de gemeente er samen met verschillende partners voor dat niemand deze winter door de te hoge energienota wordt afgesloten van het energienet. Er is ook een projectgroep die kijkt waar de problemen zich afspelen en waar deze het meest nijpend zijn. Dit is een proces dat de gemeente samen met partners in de stad doet. In het energiepakket staat globaal beschreven waar de gemeente de 8,5 miljoen euro voor in wil gaan zetten. Omdat de situatie snel verandert, vraagt de uitwerking om maatwerk en flexibiliteit.

 

Als de gemeenteraad instemt met het energiepakket, gaat de gemeente Breda voor bewoners bijvoorbeeld tijdelijk meer energiecoaches inzetten, krijgen bewoners meer mogelijkheden om een klusdienst in te schakelen en komt er een noodfonds. Voor ondernemers komt er onder andere een meldpunt, energieadvies, overbruggingsregelingen, een isolatiefonds en een noodfonds. Instellingen en verenigingen kunnen rekenen op het meldpunt, een noodfonds, meer maatwerk voor subsidies, een gemeentelijk energiecontract en overbruggingsregelingen. De gemeentelijke panden worden verder verduurzaamd. Dit energiepakket is alleen voor inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen die in de problemen komen als gevolg van de energieschaarste. De gemeente zal niet iedereen kunnen helpen.

 

Minder afhankelijk worden van energie

Het is belangrijk dat de inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen die geholpen worden door de gemeente, ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Dus bijvoorbeeld de hulp aannemen van een energiecoach om energiebesparende maatregelen te nemen. Het doel is om uiteindelijk minder afhankelijk te worden van energie. Daar richten de maatregelen zich dus ook op. Van belang is ook dat de verduurzaming en energietransitie zoveel mogelijk door blijft gaan. Ook voor inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen die niet in de financiële problemen zitten. Voorkomen is immers beter dan genezen. De reguliere verduurzamingsmaatregelen moeten daarom doorgaan zoals we hebben afgesproken in de klimaatdoelstellingen.

 

Vervolg

De gemeenteraad besluit over het energiepakket in december. De maatregelen gaan daarna zo snel mogelijk in. Het verschilt per maatregel wanneer dit is. In de tussentijd kunnen bewoners telefonisch of via breda.nl/hulp-bij-energiekosten bij de gemeente terecht met vragen. Ondernemers, instellingen en verenigingen die nu hulp nodig hebben komen via deze pagina bij het meldpunt terecht.

Terug Schrijf reactie

Reacties:

19 november 2022 - 13:20:19
H.G. Romijn

Een meer resultaat scorende stap is het (woning)verhuurders verplichten, energiebesparende maatregelen, die de huurder wil laten aanbrengen op hun eigen kosten, te accepteren. (beter natuurlijk, dat de verhuurder dit zelf doet, doch... zijn nog wel eens zeer s t r o p e r i g, vooral met mentaliteit als semi-overheidsinstellingen bijv. woningbouwverenigingen.)

19 november 2022 - 13:12:54
H.G. Romijn

Lijkt mij wijs, de NLe burger is goed duidelijk te maken, dat iedereen met een inkomen onder de €45K een renteloze lening van de overheid kan krijgen voor het betalen van energiebesparingen. De besparing op de stroomkosten zorgen in no time voor de aflossing van die lening. In mijn geval: vermoedelijk in 2 jaar al.

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 


 

Passie voor wijn - moeite met wijn kiezen? 26 nov - 31 dec

Ulvenhart Kerst 16 en 18 dec 2022 - 23 nov - 15 dec

Poppelaars kerstboom video-ad

 

Gaultheria - bergthee bij Poppelaars 10 nov - 31 dec

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Poppelaars 21-07-07 tm 22-12-31 Snel naar de aanbiedingen

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven