Party Package Deals en gellak dagen bij PUUR Huidinstituut

07 december 2022     Advertorial PUUR Huidinstituut

Er op en top verzorgd uitzien tijdens de leuke dagen rondom Kerst en Oud & Nieuw? Met de Party Package Deals van PUUR Huidinstituut zijn je wenkbrauwen perfect in orde en is je bovenlip haarvrij om onbezorgd te feesten!

 

Ook dit jaar hebben wij weer gellak-dagen voor je ingepland. Tijdens deze dagen is de gelcolor extra voordelig!

Verrassende kerstmarkt op creatief en duurzaam STEK-terrein

07 december 2022     Ingezonden bericht

De creatieve ondernemers van STEK zijn volop in de voorbereiding voor het jaarlijkse KerstSTEKtakel. Dit jaar op zaterdag 10 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur. Een kerstmarkt maar dan op zijn STEK’s: duurzaam en creatief. De unieke bouwsels op het terrein worden (nog) sfeervoller verlicht en overal staan vuurkorven en andere verrassend verlichte elementen.

Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

Veel belangstelling tijdens opening foto-expositie

19 november 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Paul Godefroij

 

Leden van de fotoclub Nieuw-Ginneken uit Bavel hebben zich in het weekend van 5 en 6 november gepresenteerd met een expositie van hun werk in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest.

 

Van het getoonde werk is naderhand een selectie gemaakt van 61 foto’s die tijdens de reguliere openingstijden van SCC ’t Kraaienest tot de eerste week van januari 2023 te bezichtigen zijn. De belangstelling was groot en er zijn een aantal foto’s verkocht. Twee fotografen uit de Haagse Beemden, Marijke Remeijsen en Loes van Zandvoort exposeren ook met hun werk.

 

Tijd voor uw redacteur om hen te interviewen over hun werkzaamheden als fotograaf. Marijke Remeijsen is getrouwd met Piet en moeder van twee kinderen en inmiddels geniet zij van haar pensioen. Marijke: “Ik heb altijd als remedial teacher een eigen praktijk gehad aan huis en wilde graag in mijn vrije tijd er meer op uit. Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad. Zeventien jaar geleden ben ik mij daarom meer gaan verdiepen in de fotografie. Via allerlei cursussen, bij onder andere Luciana Caputo en door mijn lidmaatschap bij Fotoclub Nieuw-Ginneken heb ik mezelf in de fotografie verder ontwikkeld. Mijn favoriete onderwerpen zijn de natuur, landschappen en reizen. Inspiratie haal ik uit vakbladen, internet, mijn mentoren en door zelf te experimenteren. Regelmatig neem ik deel aan de Photowalks van I love Breda. Tijdens deze expositie kunnen de bezoekers foto’s van bloemen in ijs zien. Met een speciale techniek, waar best wel veel tijd in zit, krijg je het resultaat dat op deze foto’s is te zien. Naast het fotograferen bezoek ik regelmatig fotomusea en galeries.”

 

 

 

Loes van Zandvoort

De tweede exposant is Loes van Zandvoort. Loes heeft zesentwintig jaar in de thuiszorg gewerkt en geniet nu van haar pensioen. Zij is getrouwd met Fred en moeder van twee zonen. In 2008 is haar interesse gewekt voor de fotografie. Loes: “Ik heb eerst een jaar een cursus aan de Volksuniversiteit gevolgd en daarna drie jaar bij de Nieuwe Veste een cursus bij fotograaf Rozanne Houtveen. Daarna drie jaar privéles van Rozanne gehad. Negen jaar geleden heb ik mij aangemeld als lid bij Fotoclub Nieuw-Ginneken. Mijn favoriete onderwerpen zijn: de natuur, urbex (fotograferen van verlaten en niet-openbare gebouwen) en verstilde beelden. Mijn inspiratie komt grotendeels uit mijzelf, vanuit mijn omgeving en wat op mijn pad komt. Ik exposeer hier met vier abstracte foto’s, maar mijn interesse is breed. Naast het fotograferen bezoek ik ook oude of zieke mensen vanuit mijn vrijwilligerswerk voor de Bethlehemkern. Dat sluit weer mooi aan bij mijn vorige werkzaamheden in de zorg. Regelmatig doe ik ook mee aan de Photowalks van I love Breda.”

 

Exposanten en openingstijden

Andere exposanten en leden van de Fotoclub Nieuw-Ginneken zijn: Sietse Groen, Gé van Berkel, Alex Segers, Helmuth Houtermans, Jannie Custers, Peter Smeekers, Jan Walburg, Marilyn Brouwers, Carlo Schouten, Stan van Hasselt, Jack Janssen, Frank van der Linden, Stan Broos en René van Boxel. “In 2023 bestaat de fotoclub veertig jaar en zal dat op een speciale wijze worden gevierd”, zegt Marijke die ook bestuurslid van de fotoclub is. “Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wij zijn een leuke fotoclub en ondernemen regelmatig gezellige activiteiten.” De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 - 13.00 uur.

 

W: fotoclubnieuwginneken.nl

W: scc-kraaienest.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 


 

Passie voor wijn - moeite met wijn kiezen? 26 nov - 31 dec

Ulvenhart Kerst 16 en 18 dec 2022 - 23 nov - 15 dec

Poppelaars kerstboom video-ad

 

Gaultheria - bergthee bij Poppelaars 10 nov - 31 dec

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Poppelaars 21-07-07 tm 22-12-31 Snel naar de aanbiedingen

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven