Van VVV naar Explore Breda Store

20 april 2024     Redactie Monica Rijpma

Of je nu een geboren en getogen Bredanaar bent of je bent ‘import’ en hier woont vanwege de gunstige ligging ten opzichte van werk in de Randstad, gegarandeerd krijg je de smaak van de stad Breda te pakken.

Zoekplaatje – Oud en versleten

20 april 2024     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

Oud, versleten en ook niet meer helemaal in originele staat: de strips aan de voorkant zijn er met kruiskopschroeven op bevestigd! Toch kan de auto nog goed dienen als zoekplaatje en als u het juiste antwoord op onze vraag geeft maakt u kans op een lekkere (ronde) slagroomtaart voor acht personen van bakkerij Van Disseldorp, winkelcentrum Donk.

Record Store Day bij Green Vinyl Breda

20 april 2024     Ingezonden bericht - Foto Daniël Hereijgers

Op zaterdag 20 april vieren muziekliefhebbers wereldwijd Record Store Day, de feestdag van de onafhankelijke platenzaken. Green Vinyl in Breda organiseert een veelzijdig programma met exclusief te verkrijgen platen en instore optredens van artiesten uit Nederland en België.

Portabella's met romige paddenstoelenrisotto

04 november 2022     Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

 

Een lekker vega gerecht. Hoofdgerecht voor vier personen. Klaar in 25 minuten. Een gerecht vol met champignons in een grote champignon. De naam Portabella is in loop der tijd verbasterd tot Portobello, mag dus ook!

 

Portobello komt voort uit een uit de kluiten gegroeide kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. De Portobello is voller van smaak en deze variant is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. In Amerika is hij vooral populair op de bbq. De Portobello bevat veel goede voedingswaarden zoals kalium, vitamine C en calcium.

 

Ingrediënten

4 (bio) Portobello's (voor grote eters meer?); 4 el olijfolie; 1 grote ui; 250 gram kastanjechampignons, grof gehakt; 300 gram risottorijst; 800 ml groentebouillon; 1el roomboter; 40 gram geraspte Parmezaanse kaas; 1 el verse tijmblaadjes. Optioneel, knoflook. Peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • Maak de champignons voorzichtig schoon met een borsteltje of vochtig keukenpapier. Niet onder stromend water of in water leggen!
  • Snij de steeltjes uit de Portobello's en snij deze in plakjes. Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • Schep de grof gehakte champignons en de steeltjes erdoor en bak ze omscheppend bruin.
  • Roer de rijst erdoor en bak omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst in 4 tot 5 minuten tot een smeuïge risotto. Roer regelmatig en voeg de rest van de bouillon in twee tot drie keer toe.
  • Bestrijk de Portobellohoeden rondom met olijfolie en bak ze in 4 tot 5 minuten in een hete grillpan tot ze gaar zijn en er bruine grillstrepen op komen. Zet de Portobello's op voorverwarmde borden.
  • Roer de boter en de kaas door de risotto en schep de risotto in én rond de Portobello's. Strooi de tijm erover.

 

Lekker met een tomatensalade. Eet smakelijk.

 

Voedingswaarde per persoon

540 kcal; 23 gram vet; 7 gram verzadigd; 67 gram koolhydraten; 14 gram eiwit; 4 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Chardonnay, droge witte wijn;

Italië: Pinot Grigio, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Syrah, droge rode wijn;

Frankrijk; Rhône: Côtes du Rhône, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aardbeienkwekerij van de Riet opent haar deuren

Aardbeienkwekerij van de Riet opent haar deuren

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven