Happy HB-er - Lente, tijd om op te ruimen

25 april 2024     Redactie Christel Groot-Huiting

Loesje lenteHet is meivakantie en veel mensen hebben dan de tijd om het huis, de schuur of het de tuin eens goed op te ruimen. Zo na de winterperiode is de lente een geschikte tijd om ruimte te maken in en rondom het huis. Het brengt overzicht en het kan een heerlijk opgeruimd gevoel geven. Hoe kun je het opruimen het beste aanpakken? In deze column richten we ons alleen op het huis.

Het Oranje Fonds selecteert vier kanshebbers voor de Appeltjes van Oranje uit Brabant

25 april 2024     Ingezonden bericht – Foto © Oranjefonds - Patrick van Katwijk

Vier initiatieven uit Brabant zijn door het Oranje Fonds geselecteerd om kans te maken op één van de drie Appeltjes van Oranje 2024. Het gaat om projecten van Stichting Join Us, Stichting Avondje uit 013, Broodje Aap & Linke Soep en Stichting MEE de Meent Groep.

Doe mee met Peuter Plezier

25 april 2024     Ingezonden door Breda Actief

Spelen en bewegen voor peuters. Bij Peuter Plezier gaan peuters en ouders acht weken aan de slag met sportieve activiteiten.

Veelgestelde vragen over een schaamlipcorrectie

29 oktober 2022     Redactie Anouk Strijbos, ABC

Hoewel plastische chirurgie steeds bespreekbaarder wordt in de maatschappij, zijn er toch nog enkele ingrepen die gevoelig blijven om te bespreken. Een van de voorbeelden hiervan is een schaamlipcorrectie.

 

Volledig onterecht in mijn ogen, want vrouwen kunnen behoorlijk wat hinder ondervinden door de grootte van hun schaamlippen. Dit is dus in mijn ogen een onderwerp dat vaker besproken mag worden. Onderstaand wil ik daarom enkele veelgestelde vragen over de schaamlipcorrectie uitlichten.

 

 

Wat is het doel van een schaamlipcorrectie?

Een belangrijk punt om mee te starten is de opmerking dat de schaamlippen bij iedere vrouw anders zijn en dat de binnenste schaamlippen vrijwel altijd groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Wanneer de schaamlippen echter ‘te groot’ zijn, kunnen ze voor klachten zorgen. Dit zijn klachten die vaak hinderlijk zijn tijdens sporten, fietsen of seksuele activiteiten. Ook kan dit zorgen voor schaamtegevoelens. Bij een schaamlipcorrectie worden de kleine of grote schaamlippen verkleind om ongemak tijdens fysieke activiteiten of om extreme gevoelens van schaamte te verminderen.

 

Hoe wordt de ingreep uitgevoerd?

Een schaamlipcorrectie is een operatie die vaak onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De ingreep start altijd met het aftekenen van de te behandelen locatie. Vervolgens zal de plastisch chirurg enkele incisies maken om zorgvuldig het teveel aan weefsel te verwijderen. Wanneer de plastisch chirurg hier klaar mee is, worden de incisies gesloten en worden de hechtingen geplaatst. Vaak kunt u na een schaamlipcorrectie weer naar huis om te herstellen van de ingreep.

 

Hoe lang duurt het herstel?

Hoe lang het herstel zal duren verschilt vaak per persoon. Vaak wordt er toch zes weken aangehouden. In de eerst paar dagen zal de ergste pijn en zwelling afnemen. Veel vrouwen gaan na twee tot vier dagen weer aan het werk, afhankelijk van het werk dat ze hebben. Zwaar lichamelijk werk kan beter langere tijd vermeden worden. Koude kompressen en pijnstilling kunnen u de eerste dagen helpen om ongemak te verminderen. Na zes weken zijn de meeste activiteiten weer mogelijk. Denk hierbij aan sporten, maar ook seksuele activiteit.

 

Wanneer kan ik weer sporten?

Twee weken na een schaamlipcorrectie kunt u weer starten met lichte fysieke activiteit. Fietsen, paardrijden en geslachtsgemeenschap dienen echter zes weken te worden vermeden. Wrijving tegen het behandelde gebied kan zorgen voor irritatie en het herstelproces in de weg zitten.

 

Blijft het litteken zichtbaar na een schaamlipcorrectie?

Littekens zijn altijd de eerste maanden nog wat rood. Langzaamaan zal dit wat lichter worden. Wanneer de instructies voor de nazorg goed worden opgevolgd, zal u het herstel van de littekens stimuleren. Vaak zijn na enkele maanden de littekens vrijwel niet meer zichtbaar.

 

Kan ik een tampon gebruiken na de ingreep?

Het is verstandig om in ieder geval de eerste vier weken geen tampon te gebruiken. Na deze vier weken kunt u weer voorzichtig gebruik maken van een tampon. Hierbij is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het wondgebied goed schoon blijft en dat de tampon tijdig gewisseld wordt.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven