Koken met Simone - Pink pokebowl met zalm

19 april 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een apart, maar wel heel lekker gluten- en lactosevrij lunch- of hoofdgerecht (in dat geval aanvullen met brood naar keuze of een soepje vooraf). Let op, met een aanvulling van gewoon brood is het recept niet meer glutenvrij. Bereidingstijd 15 minuten en 180 minuten wachttijd!

Feestelijk openingsweekend bij Belcrum Beach Breda: 20 en 21 april

19 april 2024     Ingezonden bericht

Belcrum Beach, het stadsstrand van Breda, viert het begin van een nieuw seizoen met een sprankelend openingsweekend op 20 en 21 april.

Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april

18 april 2024     Ingezonden door Stichting Liniebreed Ondernemen

Het erfgoed van verdedigingslinies en verdedigingswerken is actueler dan ooit. Heden en verleden ontmoeten elkaar tijdens het landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april 2024. Maar liefst honderd locaties verspreid over het land openen dan hun deuren en bieden meer dan tweehonderd recreatieve en educatieve activiteiten aan.

Zoete aardappel met zuurkool

23 september 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

 

De afgelopen dagen is het weer wat wisselend geweest, veel regen, gelukkig, want water was hard nodig! Per dag scheelt het soms ‘een jas’ qua temperatuur. Ik krijg dan trek in ovengerechten (vind ik sowieso altijd lekker hoor!), dus dit keer een ovengerecht: zoete aardappel met zuurkool, een mooi vegetarisch/glutenvrij gerecht van Dirk van den Broek.

 

Hoofdgerecht voor vier personen. Uiteraard kan dit gerecht voor niet-vegetarische lezers aangepast worden. U kunt dan kiezen voor gehakt (runder- , kip-, lamsgehakt) of spekjes. Bereidingstijd: 35 minuten (+ 30 minuten oventijd).

 

Ingrediënten

Vier zoete aardappelen (bij benadering); 250 gram zuurkool; 1 rode ui; 2 el olijfolie; 175 gram vegetarisch kruimgehakt; 1 tl paprikapoeder; 1 courgette; verse dille; 150 gram Griekse yoghurt; 1 el pittige mosterd.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappelen, prik ze rondom met een vork in. Verpak de aardappelen per stuk in aluminiumfolie en pof deze ca. 30 minuten in de oven. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de ui. Verhit een koekenpan met olie en fruit de ui. Voeg dan het kruimelgehakt met het paprikapoeder toe en bak dit 3 minuten. Voeg de zuurkool toe en laat dit met een deksel op de pan 10 minuten stoven.
  3. Rasp intussen de courgette boven een kom en schep dit door de zuurkool. Warm al omscheppend mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de dille fijn en meng dit samen met de mosterd door de yoghurt.
  5. Neem de aardappelen uit de oven, verwijder het folie. Snij de aardappel in de bovenkant in, niet helemaal door, en duw een beetje open. Vul de aardappelen met het zuurkool mengsel.

Serveer met de dille-yoghurt dressing. Eventueel nog een tomaten-/komkommersalade erbij. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

314 kcal/10 gram vet, 2 gram verzadigd/38 gram koolhydraten, 13 gram suikers/12 gram eiwit/2 gram zout/9 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk: Languedoc-Roussillon, Minervois, droge rode wijn;

Frankrijk: Languedoc, Corbières, droge rode wijn;

Frankrijk: Elzas, Pinot Blanc, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn;

Italië: Pinot Grigio, droge witte wijn.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aardbeienkwekerij van de Riet opent haar deuren

Aardbeienkwekerij van de Riet opent haar deuren

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven