Happy HB-er - Lente, tijd om op te ruimen

25 april 2024     Redactie Christel Groot-Huiting

Loesje lenteHet is meivakantie en veel mensen hebben dan de tijd om het huis, de schuur of het de tuin eens goed op te ruimen. Zo na de winterperiode is de lente een geschikte tijd om ruimte te maken in en rondom het huis. Het brengt overzicht en het kan een heerlijk opgeruimd gevoel geven. Hoe kun je het opruimen het beste aanpakken? In deze column richten we ons alleen op het huis.

Het Oranje Fonds selecteert vier kanshebbers voor de Appeltjes van Oranje uit Brabant

25 april 2024     Ingezonden bericht – Foto © Oranjefonds - Patrick van Katwijk

Vier initiatieven uit Brabant zijn door het Oranje Fonds geselecteerd om kans te maken op één van de drie Appeltjes van Oranje 2024. Het gaat om projecten van Stichting Join Us, Stichting Avondje uit 013, Broodje Aap & Linke Soep en Stichting MEE de Meent Groep.

Doe mee met Peuter Plezier

25 april 2024     Ingezonden door Breda Actief

Spelen en bewegen voor peuters. Bij Peuter Plezier gaan peuters en ouders acht weken aan de slag met sportieve activiteiten.

Koken - Braziliaanse slasoep

12 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

U bent inmiddels gewend hier op vrijdag een recept te vinden van Simone Baars. Vandaag even niet. Simone geniet van een welverdiende vakantie en ligt zelf waarschijnlijk ergens heerlijk te bakken…

 

Omdat we toch iets moeten eten, ook met dit hele warme weer, geef ik u hier een recept dat nog stamt uit mijn studententijd maar waar ik altijd ‘hoge ogen’ mee heb gegooid. Braziliaanse slasoep!

 

Soep is durven! Mijn vader was kok en zei altijd: er zitten 58 verschillende kruiden in, meer heb ik er niet! Deze eenvoudige, maar toch bijzondere slasoep staat snel op tafel en u zult uw gasten ermee verrassen. Gaat u voor chique? Noem het dan gewoon ‘Sopa brasileira de alface’.

 

Ingrediënten

U heeft nodig: ui, (olijf)olie, ham, water, ijsbergsla, room, zout, peper en een vleugje fantasie.

 

 

Bereiding

Snipper een uitje fijn en fruit dit glazig in de olie. Voeg dan dunne reepjes ham toe (gewoon de goedkoopste). Iets laten aanschroeien maar pas op, laat ze niet zwart worden. Voeg dan water toe en zodra het geheel kookt de fijngesneden ijsbergsla. Hier hoef je niet zuinig mee te zijn want het slinkt flink. Even een minuutje meekoken, niet te lang, zodat de sla zijn ‘bite’ behoudt. Breng op kleur en smaak met een scheutje room, een mespuntje zout en lekker veel vers gemalen zwarte peper.

 

Met een opgepiept stokbroodje of een afbakbroodje met kruidenboter is het feest compleet. We drinken er gekoelde witte huiswijn bij, of water, of bier, of wat anders.

 

Geniet van de zomer!

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven