Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Elk meubelstuk wordt uniek

05 augustus 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Aan de Rietdijk 5 ligt een boerderij gedateerd uit 1835 met daarnaast ‘t Bakhuys. De bewoners zijn Frits en Francien van Beurden die sinds 2011 de trotse eigenaren zijn van dit pand. Francien heeft sinds vier jaar een uit de hand gelopen hobby gevonden in het restaureren van oude meubels en pottenbakken. Frits is sinds drie jaar imker en heeft acht bijenkasten. Genoeg redenen om een kijkje te gaan nemen bij Frits en Francien.

 

In de grote achtertuin nemen wij plaats op het terras. In dit artikel gaan wij uitgebreid in op de hobby’s van Francien. “Ik ben getrouwd met Frits en moeder van Koen (32) en Kayleigh (29)”, begint Francien haar verhaal. “De droom van Frits en mij was om een boerderij in de Haagse Beemden te kopen. Onze buren aan de Donkslagen hadden dezelfde droom en tot onze verrassing kwam dit perceel in 2011 te koop. Het was bestemd voor bewoning van twee gezinnen, dus de keus was snel gemaakt. Wij hebben er veel aan moeten doen en zijn eigenlijk na elf jaar nog niet klaar met klussen.”

 

’t Bakhuys

“Momenteel werk ik als parttime baliemedewerkster bij een tandarts”, vervolgt Francien haar verhaal. “Voorheen heb ik een eigen schoonheidssalon gehad. Omdat ik in mijn huidige baan mijn creativiteit niet goed kan neerzetten, ben ik drie jaar geleden gestart met een pottenbakcursus bij Mooi van Monique. Ik leerde van Monique mokken en schaaltjes maken en zodoende kwam ik op het idee om die te verkopen in ’t Bakhuys. Het opknappen van meubels is ook een passie van mij. Ik vind het leuk om van ieder meubelstuk iets unieks te maken. Snuffelen op tweedehands markten vinden Frits en ik allebei leuk en daardoor is ons Bakhuys nu een winkeltje geworden in brocante artikelen, opgeknapte meubels en zelfgemaakte keramiek.”

 

 

Pensioen

“Alles wat ik doe is nu nog hobbymatig”, zegt Francien. “Maar zodra ik met pensioen ga, speel ik toch met de gedachte om wat commerciëler te worden. Ik krijg al zulke leuke reacties van bezoekers aan ’t Bakuys. Van april tot oktober houd ik mij voornamelijk bezig met het restaureren van meubels en van oktober tot en met april richt ik mij meer op het maken van voorwerpen van keramiek. Dan is het ook kouder in ’t Bakhuys en met de oven die tussen 950 en 1250 graden brandt, is het redelijk behaaglijk. Een keer per jaar reizen wij af naar Frankrijk en Engeland om daar kasten, stoelen en tafels op te kopen, die ik dan hier kan restaureren.”

 

 

Betrokkenheid

Francien: “Wij vinden het ook erg leuk om betrokken te zijn bij het wijkgebeuren. Tijdens de Kunstroute stellen wij ’t Bakhuys beschikbaar voor kunstenaars om te exposeren. Fotografe Ans Janssen heeft hier al twee keer geëxposeerd. En met het Haagse Beemden Festival konden de bezoekers hier langskomen en een kopje thee of koffie met iets lekkers krijgen. Mijn wens is om hier een theetuin te mogen beginnen, maar helaas krijgen wij van de gemeente geen toestemming. Gelukkig wel voor ons winkeltje!”

 

E: info@rietdijks-bakhuys.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven