Van VVV naar Explore Breda Store

20 april 2024     Redactie Monica Rijpma

Of je nu een geboren en getogen Bredanaar bent of je bent ‘import’ en woont hier vanwege de gunstige ligging ten opzichte van werk in de Randstad, gegarandeerd krijg je de smaak van de stad Breda te pakken.

Zoekplaatje – Oud en versleten

20 april 2024     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

Oud, versleten en ook niet meer helemaal in originele staat: de strips aan de voorkant zijn er met kruiskopschroeven op bevestigd! Toch kan de auto nog goed dienen als zoekplaatje en als u het juiste antwoord op onze vraag geeft maakt u kans op een lekkere (ronde) achtpersoons slagroomtaart van bakkerij van Disseldorp, winkelcentrum Donk.

Record Store Day bij Green Vinyl Breda

20 april 2024     Ingezonden bericht - Foto Daniël Hereijgers

Op zaterdag 20 april vieren muziekliefhebbers wereldwijd Record Store Day, de feestdag van de onafhankelijke platenzaken. Green Vinyl in Breda organiseert een veelzijdig programma met exclusief te verkrijgen platen en instore optredens van artiesten uit Nederland en België.

Koken met Simone - Chocoladecake met peren

05 augustus 2022     Redactie Simone Baars

 

Ik dacht, ik zal eens een keer een lekker gebakrecept delen, uit de folder van Dirk van de Broek. Wél zoet maar erg lekker!

 

Gebak voor ca. tien personen. Voorbereiden 20 minuten/60 tot 70 minuten in de oven.

 

Ingrediënten

200 gram (room)boter / 200 gram witte basterdsuiker / 3 eieren / 225 gram cakemix / 2 el melk / 40 gram cacaopoeder / 4 conference peren (niet te rijp) / 45 gram walnoten / 100 gram chocolade glazuur / handmixer en cakevorm.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de handmixer de cacaopoeder erdoor.

Schenk het beslag in een ingevette cakevorm.

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Zet de peren rechtop in het beslag en bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar.

Haal de cake na 10 minuten uit de vorm en laat deze verder afkoelen op een rooster.

  1. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 minuten. Laat ze afkoelen en hak ze grof!

Verdeel het chocoladeglazuur over de cake en garneer met walnoten.

Maak het extra lekker en feestelijk met een bolletje ijs naar smaak en slagroom.

 

Voedingswaarden per persoon

480 kcal/26 gram vet, 15 gram verzadigd/53 gram koolhydraten, 42 gram suikers/5 gram eiwit/0 gram zout/3 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Deze cake smaakt natuurlijk prima bij een kopje koffie of thee.

Mocht u de cake helemaal feestelijk willen eten, serveer er dan ‘bubbels’ bij, zoals Prosecco, Spumante (Italië); Cava (Spanje) of Crémant (Frankrijk).

 

Geniet ervan!

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aardbeienkwekerij van de Riet opent haar deuren

Aardbeienkwekerij van de Riet opent haar deuren

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven