Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Nieuwsbrief Netwerk Haagse Beemden juli 2022

04 augustus 2022     Ingezonden bericht

 

We merken dat we een nieuwe fase ingaan bij Haagse Beemden Verbindt. De vier werkgroepen werken aan hun eigen ‘doelen’, dat kost veel tijd en energie. Het is belangrijk dat er ook momenten blijven waarop we bij elkaar komen om bij te praten, maar dat hoeft niet in de vorm van een overleg of vergadering. Informeel kan dat ook.

 

Zo was er een bijeenkomst in de Lucaskerk, waar kunstenaars Thea Kanters, Linda de Geus en William van der Zanden hun visie voor de verbinding tussen Heksenwielplein - Tweeschaar - Landgoederenzone presenteerden. En natuurlijk wordt er dan ook gepraat over alle andere grote en kleine projecten die lopen. Ook is een groepje gezamenlijk naar de Floriade geweest om zich daar te laten inspireren.

 

Save the date

Op 8 september wordt er een netwerkavond georganiseerd waarbij iedereen, dus ook belangstellenden, van harte is uitgenodigd. Het gaat dan vooral om ontmoeten, ideeën uitwisselen en energie voelen om met elkaar verder te werken aan onze wijk. Nadere informatie volgt na de zomervakantie.

 

Vorige maand heeft Diana Luu-van Zon, die in de voorbije jaren zeer veel tijd en energie heeft gestoken in Netwerk Haagse Beemden/Haagse Beemden Verbindt en het opzetten van het secretariaat haar functie neergelegd. Zij had ruim op tijd aangegeven te gaan stoppen, jammer genoeg is er nog geen opvolger gevonden. Diana, ontzettend bedankt voor je grote inzet en het vele werk dat je hebt verzet. Dankzij jouw eigen netwerk hebben we heel wat verbindingen kunnen maken!

 

Dit betekent dat vanaf heden een automatische reply volgt bij een mailtje aan netwerkhaagsebeemden@gmail.com, waarin contactadressen staan van de werkgroepen en de gemeente, zodat mensen wel contact kunnen blijven leggen. Hoe haar taken worden overgenomen wordt nader besproken.

Ook de PR/communicatie-functie is vacant per 1 september. Joyce van Zijl heeft niet voldoende tijd meer. Ook hier zijn gesprekken gaande over wie die taken (onder andere bijhouden Facebookpagina en website) overneemt.

 

Werkgroep informatiepunt

Voor de laatste informatie over activiteiten in de wijk en bijvoorbeeld aanwezigheid van wijkboa of wethouder: kijk op infopunthb.com

 

Informatiepunten

‘De Bezemsteel’ zou de naam moeten worden van een informatiepunt op WC Heksenwiel, een zeer grote wens. Momenteel wordt er zeer druk overleg gevoerd met diverse partijen, waaronder de gemeente, in de hoop dit in samenwerking met lokale ondernemers te kunnen realiseren.

Inmiddels is de avondopenstelling van een van de informatiepunten een feit: op elke donderdagavond is het infopunt bij De VERbindING aan de Alexberg geopend van 19.00 tot 21.00 uur. De ochtendopenstellling op deze locatie is hiermee vervallen.

 

Bij het infopunt aan de Katerdonk is sinds deze maand elke derde woensdag van de maand iemand van de bibliotheek aanwezig voor de digi-inloop. Hier kun je hulp en advies krijgen voor alles met betrekking tot de digitale overheid. De vrijwilligers van deze locatie hebben zich ook ingezet voor de wijkvlag, die op alle drie de informatiepunten te koop is. Ook bij de Primera op W.C. Heksenwiel is de vlag te koop. Een kleine vlag kost 7 euro, een grote 15 euro. Liefst contant en gepast betalen!

 

 

Wandel- en fietspadenwerkgroep

De drie Buurtommetjes blijken geliefd! Er wordt gewerkt aan meer mogelijkheden om deze hetzij digitaal hetzij op papier beschikbaar te maken. Ook wordt er aan nieuwe Buurtommetjes gewerkt. In deze werkgroep is de grote verandering het vertrek van Joyce van Zijl, die de contactpersoon voor de werkgroep was. Door andere zaken die tijd kosten heeft zij niet voldoende tijd meer om zich in te zetten voor Haagse Beemden Verbindt. Ook haar bedanken we voor haar inzet! Mocht je graag wandelen en wil je meedenken over hoe we dit in de wijk kunnen bevorderen, meldt je dan aan bij de werkgroep door een mail aan hbverbindt.wandelfietspaden@gmail.com

 

Werkgroep Heksenwielplein

Urban Synergy is aan het werk gegaan. We hebben met een presentatie op WC Heksenwiel gestaan om met wijkbewoners in gesprek te gaan over onze ideeën, daar werd positief op gereageerd. Nu is het even wachten op het plan van Urban Synergy voor de co-creatie!

Tijdens het Haagse Beemden Festival is de Lucashof, zoals de tuin aan de Tweeschaar is genoemd, geopend. Door deze prachtige tuin (met zeer veel dank aan ontwerper Linda de Geus) hopen we ook verbinding te maken tussen het Heksenwielplein en de Tweeschaar. De tuin is absoluut een bezoekje waard.

 

Werkgroep parken en poosplaatsen

Zoals hierboven al vermeld is de Lucashof geopend! En, na lang wachten, zijn de bakfietsen binnen! Deze kunnen gebruikt worden als mobiel informatiepunt, koffiepunt, noem maar op bij allerlei activiteiten. Wil je er gebruik van maken mail dan even naar fdonkers@casema.nl

In Park Kesteren is inmiddels de hondenspeelplaats gerealiseerd en is een picknicktafel met bank geplaatst, waar je met een grote groep lekker kan picknicken! En de rommel gaat daarna natuurlijk netjes in de afvalbak.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de plannen voor het Moerenveld, het is niet altijd meteen te zien, maar er gebeurt veel!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer(vakantie)!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven