Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Bomenkap bij de Asterdplas

03 augustus 2022     Redactie en foto Alex De Vliegere

 

Meerdere lezers hebben ons verontrust meegedeeld dat de gemeente voornemens is twee grote bomen en de lage begroeiing op het recreatieveld bij de Asterdplas te vellen. Dit zou ten behoeve van het Duikbootfestival dat er op 27 augustus gaat plaatsvinden nodig zijn.

 

Verwezen werd naar onderstaand gemeenteblad:

 

Reactie gemeente

Op navraag bij de persvoorlichting van de gemeente ontvingen wij onderstaande reactie:

Na overleg met de organisatie van festival Duikboot, omwonenden en andere betrokkenen is besloten om twee iepen aan de Asterdplas te verwijderen. In 2020 is het nieuwe evenementenbeleid vastgesteld door de gemeenteraad, daarin staat vast dat twee dagen per jaar zo’n soort evenement mag plaatsvinden aan de Asterdplas. Hiervoor komen minstens zes nieuwe bomen (iepen en elzen) verspreid over het gebied terug, met eventuele ‘onderbeplanting’.

 

 

Brief

Hieronder publiceren wij een brief van een bezorgde inwoner aan de gemeente (naam en gegevens zijn bij de redactie bekend):

 


 

Breda, 1 augustus 2022,

Geacht college van burgemeester en wethouders,

 

De kapvergunning waar het om gaat bij de Asterdplas zal het college misschien geld of iets anders dan geld opleveren. Maar hoe schokkend is het dat u afbreuk van onze natuurlijke omgeving toejuicht om het Duikbootfestival nog meer ruimte te bieden dan vorig jaar.

Voordat u die vergunning zou gaan geven nodig ik elk van u uit om per tourbeurt gedurende 3 minuten en zonder voorbereiding, een zinnig verhaal te vertellen over een onderwerp. Hieronder staan ze genoemd. Sprekers op de rij af, begrippen ook. Neemt u er een zandloper bij.

 

Als u elkaar dan verteld heeft wat u weet, denkt u dan aansluitend na over de inbreng van de genoemde bomen en heesters. En over de aanvraag.

 

Dank u.

Een bezorgde inwoner.

 

Droogte, grote bevolkingsaanwas, steeds hogere temperaturen, dieren die uitsterven, koolstofassimilatie, schaduw, contact van bomen en planten onderling, dalend grondwaterpeil, vergiftigd water, verzilting, onderbreken van de cyclus van water, wortels en het vasthouden van de bodem, verachting voor maar afhankelijkheid van de natuur.

 


 

Terug Schrijf reactie

Reacties:

09 augustus 2022 - 16:26:36
Hans Verstraeten

Ik stel voor dat deze bomen worden verplaatst. Het duurt vele jaren voordat een jonge boom eenzelfde grootte en daarmee ook schaduwblad heeft ontwikkeld. Dit brengt natuurlijk hogere kosten met zich mee, maar dan pas wordt de waarde van de volwassen Iepen duidelijk.

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven