Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

IVN Insectenwandeling Strijbeekse Heide

02 augustus 2022     Ingezonden door IVN Mark & Donge

 

Op zaterdag 6 augustus wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge in de Strijbeekse Heide.

 

Bij de Strijbeekse heide vinden we niet alleen heide, maar ook vennen en bossen. Het is een aantrekkelijk gebied waar een grote diversiteit aan insecten voorkomt. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het weer kan van grote invloed zijn op wat er valt waar te nemen. Vooral op zonnige dagen heb je grote kans om veel insecten te zien, zoals vlinders, libellen, sprinkhanen, bijen, kevers, wantsen en meer.

 

Wanneer de weersomstandigheden te slecht zijn, wordt de wandeling verplaatst naar zaterdag 13 augustus. Wie zich heeft aangemeld, krijgt hierover bericht. Wandel mee en ontdek de bijzondere zomerse fauna in hei, bos en ven.

 

De wandeling start op zaterdag 6 augustus om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven