Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Gouden afsluiting Buurtcamping Park Kesteren

31 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

Kinderliedjes schallen door de luidspeakers. Op de aanwijzingen van Natasja Donkers en Grote Broer en Zus springen en dansen kinderen voor het grote podium. Muzikant Milaunus Ambeua (Ilo) roept ook vanaf het podium: “rechterbeen, linkerbeen en klap in je handen.” De kinderen hebben plezier op donderdag 28 juli, de laatste dag van Buurt(dag)camping Park Kesteren.

 

Organisatorisch was het een behoorlijke klus, maar Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus, gemeente Breda en het team van vrijwilligers kijken vol tevredenheid terug op deze dag en de afgelopen twee dagen.

 

“Er komt een hoop bij kijken”, zegt Natasja Donkers. “Er zijn gemiddeld honderdvijftig man per dag geweest en omdat wij ook met dagbandjes werkten, was het even uitzoeken hoe wij dat precies moesten aanpakken met de inkopen. Wij zijn allemaal moe, maar als ik die blije gezichten van de kinderen en van de ouders zie, dan weet ik waarvoor wij dit hebben gedaan.” Ook Désirée Martis van het lokale team kijkt met een positief gevoel terug op de dagen. “Ik persoonlijk had het wel leuk gevonden als er inderdaad mensen in tenten waren blijven slapen. Dat geeft toch net iets meer dat campinggevoel. Maar wie weet, nu de bewoners ongeveer weten wat hen te wachten staat gebeurt het de volgende keer wel.”

 

 

Enthousiast

Enthousiast zijn de kinderen en hun ouders zeker. Op de vraag hoe zij het hebben beleefd, geeft iedereen hetzelfde antwoord “Leuk! Het mag voor ons wel iedere dag zo gezellig zijn.” Doree Rombout is samen met haar twee kinderen Micah en Joël gekomen. “Ik vind het echt heel leuk,” zegt zij enthousiast. “De kinderen vermaken zich goed. Het is mooi om te zien hoe de buurt naar elkaar toe trekt.” Haar zoon Micah is een paar centimeter gegroeid, nu hij op de Kangoo Jump schoenen staat. Hij laat behendig zien hoe hij zich daarop kan voortbewegen. Ook Caily (9 jaar) roept: “Kijk!”, terwijl zij op de Kangoo Jump schoenen het parcours van de hoepels op de grond aflegt. “Ik vind het hier heel leuk en van mij mag het iedere dag zo zijn.” Moeder Angelique is het daar helemaal mee eens. “Komt het aan het eind van de vakantie weer?”, vraagt Caily.

 

 

Educatief

Vrijwilliger Shelly staat achter de limonadebar en vertelt over het educatieve moment dat zij de vorige dag hebben gehad. Zij hebben bezoek gehad van Stichting Herpetofauna, die de kinderen en ouders iets heeft verteld over het leven van een leguaan, bosmeester (slang), gekko en vogelspin. Enkele kinderen mochten de dieren zelfs voorzichtig vasthouden. Annemarie van Dongen, ook een vrijwilliger, krijgt spontaan kippenvel wanneer Shelly over de vogelspin begint. Beiden zijn zij ook tevreden over de opkomst en de sfeer op deze dagen. “Het was gewoon gezellig! Ook bij Kinderboerderij De Sik was het gisteren een geslaagde dag. Hoepelen met Karin van Movin Circle en de airbrush tattoos zetten door Milo Schmink waren een groot succes.”

 

 

Speurtocht

Natasja roept om 15.30 uur alle kinderen en ouders bij elkaar. De laatste activiteit begint; de speurtocht naar de drie goudstaven. Iedereen begint driftig te zoeken, onder het podium, onder de strobalen, tussen de struiken en dan… een schreeuw… Rosa komt als eerste met een goudstaaf in haar handen. Dan volgen Nyjah en Djenna. Zij mogen een cadeau uitzoeken. Rosa krijgt de hoofdprijs: een plastic dolfijn, Nyjah kiest de donkergroene zwemband en Djenna de lichtgroene. Terwijl het team begint met het opruimen en Milaunus (Ilo) onder het opruimen van zijn muziekspullen nog even vertelt dat hij het ook gezellig heeft gehad, en het publiek als solo muzikant en met het duo High Time Music de afgelopen dagen heeft vermaakt, lopen de ouders met hun kroost naar huis. De avond wordt afgesloten met een gezellige barbecue voor de vrijwilligers, als dank voor hun inzet. En daarna kunnen ook zij bijkomen van deze drukke dagen.

 

 

F: desleutelbreda
F: Kinderboerderij-de-Sik
F: grotebroer.haagsebeemden

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven