Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Buurtcamping Park Kesteren officieel geopend

27 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

Vlaggetjes, een terras, strobalen en reuzenbadeend hebben van Park Kesteren een ware camping gemaakt. Weliswaar geen tenten waar buurtbewoners in blijven overnachten, maar dat mag de pret niet drukken. De organisatoren hebben hun best gedaan om buurtbewoners een echt campinggevoel te geven. Zelfs het weer doet een duit in het zakje door voor wat regen te zorgen. Zoals dat wel vaker in Nederland voorkomt.

 

“Wij gaan gewoon door”, zegt Natasja resoluut, wanneer zij een momentje creëert om uw redacteur te woord te staan. Natasja is nog druk bezig om zaken te regelen voor de officiële opening. Het geluid wordt getest en de laatste instructies worden gegeven. Het piratenspringkussen en de stormbaan komen langzaam in de juiste vorm en staan uitnodigend te wachten op de kindervoetjes die daar straks op gaan lopen. En dan…klinkt de muziek van de Snollebollekes uit de speakers en krijgen de deelnemers van de Buurt(dag)camping een flinke warming-up van dansdocent Kayra den Draak van dansschool Kayra’s Movent.

 

Dagdeelname

In het midden van het veld staat iedereen, op de aanwijzingen van Kayra, dansoefeningen te doen om zo wat soepeler te worden. Als zij allemaal weer lekker fit zijn, is het tijd voor de officiële opening. Het team staat voor het podium naast elkaar en houdt borden vast. Na het aftellen worden die omgedraaid en staan de woorden ‘Welkom bij de Buurtcamping van 26 tot en met 28 juli’. “In de voorverkoop hebben wij al vijftig gouden bandjes verkocht”, zegt Natasja. “Maar wij verkopen ook dagbandjes in twee verschillende kleuren; een voor als je alleen aan de activiteiten wilt meedoen en een voor als je ook mee wilt eten.” Daarna is het tijd om de zelfgemaakte soep van Dagbesteding Pluk te proeven.

 

Zeskamp

Na de lunch begint de zeskamp. Grote Broer en Grote Zus hebben zes verschillende uitdagingen voor de deelnemers. Bij ieder geslaagd onderdeel wordt het van hun kaart afgevinkt. Met een volle kaart krijgen zij een ijsje. Sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham: “Het is mooi om te zien dat een samenwerking tussen De Sik, De Sleutel en Grote Broer en Zus tot een gezellige Buurt(dag)camping kan leiden. Park Kesteren krijgt binnenkort een nieuw gezicht en dan is dit een mooi onderdeel ervan.”

 

Rashad Willemsens, wijknetwerker van Surplus: “Ik vind dit echt passen bij deze buurt. De Sik, De Sleutel en Grote Broer en Zus hebben de juiste ingrediënten om er een leuk evenement van te maken. Als er genoeg behoefte naar is onder de bewoners en zij hebben er plezier van, is de Buurtcamping misschien iets om jaarlijks terug te laten komen.”

 

Moeder Linda in ’t Groen is samen met haar dochter Brooklyn (4 jaar) en twee vrienden van haar gekomen. Zij komt alle drie de dagen. “Het is heel gezellig. Ik vind het leuk dat de kinderen van school elkaar in de vakantie ook nog kunnen ontmoeten. En nu zijn er de hele dag activiteiten.” Ook hebben de zusjes Rosa (10 jaar) en Olivia (9 jaar) het heel erg naar hun zin. Zij zijn erop gebrand om aan alles mee te doen.

 

 

Muziek en dans

Aan het einde van de middag komt Burgemeester Depla ook even een kijkje nemen en doet zelfs mee met de wedstrijd met de skippyslangen. ’s Avonds staat nog een gezamenlijk diner, playback, dansles van Femke en optredens van Bill Bass en Monica Rijpma op het programma. Ook voor de andere dagen, 27 en 28 juli, staan er leuke activiteiten gepland. De muzikale ondersteuning is in handen van Peter Nuijten en Milaunus Ambeua (Ilo).

 

F: desleutelbreda
F: Kinderboerderij-de-Sik
F: grotebroer.haagsebeemden

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven