Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

De wereld van radio BvG

26 juli 2022     Redactie Alex De Vliegere

 

Anderhalf jaar geleden, in februari 2021, pakte Bert van Gerven een oude hobby opnieuw op: hij ging weer radio maken! Radio BvG brengt muziek uit de jaren 50, 60 en 70. Bert vertelt erover met bevlogenheid.

 

Elke morgen is hij bezig met het uitzoeken van een nieuw ‘Muziekske van de dag’. Daarbij geeft hij veel achtergrondinformatie over het nummer en de zanger, zangeres of groep die het uitvoert. Hij vertelt dat hij het interessant vindt te leren over het rouleren van muzikanten tussen de bands onderling, maar ook dat er muzikanten zijn die bij een bepaalde studio horen.

 

Vandaag, maandag 25 juli, staat Bye, bye love van Simon and Garfunkel op de rol maar dat nummer was al halverwege de jaren vijftig geschreven. Zo ontdekte hij laatst ook dat ‘Unchained Melody’ van David Garrick al eerder werd uitgebracht door de Righteous Brothers. Dat zijn leuke dingen!

 

“Toen ik puber was ging ik elke zaterdagmiddag naar de platenzaak om daar een geprinte top-40 te halen. Je leert muziek kennen als je in je pubertijd zit, als je vijftien of zestien bent. Bijna iedereen vindt de muziek uit die levensfase het mooist.” Er volgt een stukje familiegeschiedenis: “Mijn zus uit ’42 houdt van Elvis, de zus uit ’44 gaat voor Adamo, mijn broer uit ’46 loopt weg met Corrie Konings. Toen, in 1951, kwam ik. Dat werd dus Flower Power, de Beatles en de Stones.” Muziek uit de zestiger jaren is bij velen nog immens populair. Toen ik met Radio BvG begon heb ik me dat niet zo gerealiseerd, maar ik heb nu dus luisteraars van over de gehele wereld. Mexico en Singapore, de Verenigde Staten, Duitsland en ja, ook in de Haagse Beemden is er een stijging waar te nemen. Muziek is niet aan grenzen gebonden.”

 

Praatprogramma’s

“De komende tijd leg ik meer focus op interviews. Tot komende zondag valt er dagelijks om 18.00 uur een gesprek te beluisteren met Mike en Paul van Stichting HB Events. Zij organiseerden het afgelopen HB Festival en dat hebben ze zeer goed gedaan. Natuurlijk gaat het ook over hun plannen voor de toekomst. Het hele interview duurt 37 minuten maar er wordt wel muziek tussendoor gespeeld, waaronder het nummer ‘One World’ dat symbool is geworden voor het festival.”

 

Organisaties die iets in de Haagse Beemden willen gaan ondernemen mogen me altijd benaderen voor een gesprek via email@radiobvg.nl. De radio gaat alsmaar door, 24 uur per dag, met elke twintig minuten een nieuwsitem en op het hele uur het ‘Muziekske’. Verzoeknummers zijn via de website aan te vragen en worden doorgaans binnen tien minuten gespeeld.

 

Elke zondagmiddag is er de weekspecial. Steeds een andere artiest of groep met veel achtergrondinformatie. Ook hier kunnen verzoeken voor ingediend worden. De special wordt vervolgens een week lang elke dag om 14.00 uur ten gehore gebracht. Om 19.00 uur volgen steeds de eerste twintig nummers van de top 40 van 55 jaar geleden. Er passen meestal mooi twintig nummers in een uur, met uitzondering van Bohemian Rhapsody, In a gadda da vida of Child in time.

 

Zeven jaar geleden ben ik al eens begonnen met een gratis zender bij Radionomy. Zij zorgden voor de reclameonderbrekingen. Na een jaar ging de stekker eruit omdat Buma/Stemra een te hoge contributie verlangde. Bert besluit: “Langzaam maar zeker komen er steeds meer bezoekers en dat is leuk om te zien. Ik luister er zelf ook graag naar.”

 

Radio BvG

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven