Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Zeskamp op de eerste dag van Buurtcamping Kesteren

25 juli 2022     Redactie Monica Rijpma - Foto’s archief HBN, Alex De Vliegere

 

Wist je dat Zeskamp is uitgevonden in Nederland? In de jaren 60 kwam op televisie in Nederland voor het eerst het spelprogramma waarin mensen uit een stad of streek in zes knotsgekke spelen tegen elkaar streden voor de kampioenstitel.

 

Dick Passchier was een van de spelleiders en het was in de eerste jaren lekker kneuterig met een schoolbord waarop de score in krijt werd opgeschreven. En altijd volop lachen. Vraag maar eens aan opa en oma te vertellen over de Zeskamp Sinterklaasrace of zoek het even op bij YouTube.

 

Glibberen op de zeepbaan

Een zeskamp bestaat dus uit zes spellen, waarbij je niet alleen sportief moet zijn maar ook heel positief. Wie slim is en snel of juist sterk, voor iedereen is er een taak want om te winnen gaat het er vooral om dat jouw team goed kan samenwerken. En dat is misschien wel het moeilijkste dat er is. Er is altijd wel een spel met water dus het is niet voor de bangeriken of voor wie niet vies wil worden. Kruipen, glijden, slippen, glibberen, hinken, skippen, vallen, opstaan en weer doorgaan…

 

 

Op dinsdag 26 juli staat de eerste dag van de Kesteren-buurtcamping helemaal in het teken van de zeskamp. Dinsdag om 12.00 uur begint alles, dus kom naar de dagcamping Kesteren. Buurtcamping Kesteren is een nieuwe activiteit deze zomer en het zal drie dagen feest, muziek, samen eten, sport en spel zijn op het terrein tussen Ontmoetingscentrum De Sleutel en Kinderboerderij De Sik.

 

Op woensdag zijn alle dagactiviteiten bij de kinderboerderij. Op de dag zelf kan je ook nog inschrijven, maar er is een maximum aantal deelnemers. Zorg dat je erbij bent en als je slim bent haal je nu al een gouden bandje bij De Sleutel of De Sik (€ 7.50) zodat je alle drie de dagen met alles mee kan doen en ook nog eens lekker kan mee-eten elke dag.

 

Nog een leuk weetje; Na het succes van Zeskamp op de Nederlandse televisie ging het spel ‘viraal’ en werd door heel Europa Zeskamp gespeeld. Het werd een internationale competitie met de naam Spel zonder grenzen’ en het kwam overal op de televisie.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven