Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Antwoord van Co-Med

22 juli 2022     Ingezonden bericht

 

Reactie van Co-Med naar aanleiding van vragen van HBNieuws - Modern Prinsenbeek.

 

Allereerst willen wij onze excuses uitspreken richting de patiënten vanwege de verwarring welke is ontstaan in Breda omtrent de opvolging van de praktijken. De patiënten zijn onnodig stress en onzekerheid bezorgd en dat betreuren wij - Co-Med en onze partners (CZ en VGZ) - zeer.

 

Co-Med heeft de praktijk op de Donk in april 2021 overgenomen en de praktijken in Kroeten per januari 2022. Destijds zijn de patiënten reeds per brief geïnformeerd over de overnames. Het feit dat dit voor veel patiënten nu pas echt duidelijk wordt, geeft aan dat de overnames destijds in alle rust zijn verlopen.

 

Wij waren daarom ook bijzonder onaangenaam verrast toen bleek dat de huisartsen in Kroeten (dokter Stoopendaal en de dokters van der Steen) zelfstandig en zonder enig overleg met ons een brief hebben gestuurd aan de patiënten. Wij willen echt benadrukken dat wij hier niet in zijn gekend. De inhoud van deze brief bevat bovendien een aantal onjuistheden waardoor er geheel onnodig een golf aan onrust is ontstaan.

 

Onze overnames worden in het algemeen zo gestructureerd dat na een overname de overdragende artsen nog een aantal maanden actief blijven in de praktijk om zo een goede en zo vloeiend mogelijke overdracht te waarborgen. Dit is ook zo gebeurd bij Medisch Centrum Kroeten. Het was dus reeds bij overname voorzien dat deze huisartsen de praktijken op enig moment zouden gaan verlaten. Het is vervolgens aan Co-Med om voor opvolging te zorgen en dat hebben wij ook gedaan. Bij deze vervanging van de huisartsen zijn de overdragende huisartsen in beginsel niet betrokken en zij zijn hierbij ook geen partij.

 

Co-Med had dus graag zelf haar patiënten correct geïnformeerd over het nieuwe team. Was dit gebeurd, dan was de huidige commotie niet ontstaan. Het is voor Co-med onduidelijk - en ook volstrekt onbegrijpelijk - dat dokter Stoopendaal en de dokters van derSteen dit hebben gedaan en op deze manier voor een hoop onnodige onrust en discomfort hebben gezorgd bij de patiënten. De huidige onrust leidt er op dit moment zelfs toe dat onze telefoonlijnen overbelast zijn en ook mensen met een directe zorgvraag daardoor onnodig lang moeten wachten. We zijn doende de telefonische capaciteit uit te breiden, maar ook wij zijn - als gezegd - volstrekt verrast door deze gang van zaken en stortvloed aan vragen die dit als gevolg heeft. Wij willen patiënten daarom nadrukkelijk vragen om vooralsnog alleen contact met ons op te nemen bij medische indicaties/vragen. Als gezegd, wij begrijpen de onrust welke bij patiënten is gecreëerd door toedoen van de vertrekkende huisartsen, maar de patiënten hebben nog steeds een huisarts met een vast team, dat wordt aangevuld met waarnemend huisartsen.

We zien dat in de maanden na overname zich overigens meestal een vaste groep waarnemers gaat binden aan de praktijken waardoor er als het ware continuïteit van behandelaars ontstaat, maar dit kan helaas soms ook even duren. In het algemeen kampt Nederland al jaren met een groot tekort aan praktijkhoudende huisartsen en dit probleem wordt de komende jaren - naar het zich thans laat aanzien - alleen maar groter. Dit is algemeen bekend en op deze ontwikkeling heeft Co-Med geen enkele invloed. Nieuw opgeleide huisartsen willen geen praktijkhouder meer zijn. Ze willen meer vrijheid en werken daarom vaak alleen nog als waarnemer. Om dit probleem zo goed als mogelijk op te lossen, neemt Co-Med praktijken over van praktijkhoudende huisartsen die willen stoppen. Co-Med treedt nadien op als praktijkhouder en introduceert, natuurlijk naast het fysiek gewoon nog aanwezige team, nieuwe technieken, zoals de video-arts, digitale consulten etcetera. Dit zorgt ervoor dat de druk op de praktijken afneemt en de continuïteit van zorg gewaarborgd blijft.

 

Met betrekking tot de drie praktijken in Breda, hebben wij besloten om hier per 1 juli één grote praktijk van te maken met twee locaties, namelijk Kroeten en de Donk. Dokter M. Korrel heeft zich als vast hoofdarts verbonden aan Co-Med Breda en zal samen met het huidige team aan artsen (waarnemers), verpleegkundig specialisten en assistentes de zorg continueren in de praktijken. Daarnaast werken wij er momenteel aan om ook een aantal digitale tools te implementeren. Denk hierbij aan digitale consulten, waarbij de patiënt vanuit de praktijk via videoverbinding contact heeft met de dokter in ons Patiënten Contact Centrum in Amsterdam. Dit is nadrukkelijk als aanvulling op - en geen vervanging van - op het aanwezige behandelteam bij de praktijk locaties. Momenteel wordt dit al deels gedaan met de telefonie die bij grote drukte ook wordt opgevangen voor Breda in ons Patiënten Contact Centrum in Amsterdam.

 

 

Vanwege de vakantieperiode hebben wij er tijdelijk voor gekozen om de locatie Kroeten te sluiten. De locatie Donk neemt waar gedurende deze periode. Dit is een volstrekt regulier systeem dat al sinds jaar en dag onder de praktijkhoudende huisartsen wordt gehanteerd. De ene collega die voor de andere collega waarneemt tijdens zijn of haar vakantie.

 

Ik wil nogmaals benoemen dat wij als Co-Med het zeer betreuren dat er zoveel onnodige onrust is veroorzaakt en wij zullen er alles aan doen om een en ander weer in rustig vaarwater te krijgen.


Op de vraag of het klopt dat Co-Med niet meer is aangesloten bij het SKGE zoals vermeld op hun website van Co-Med Breda, komt een bevestigend antwoord dat Co-Med niet meer is aangesloten bij een geschillencommissie op dit moment. Ze zitten in een overgangsfase naar DOKh, aldus de directeur van Co-Med de heer G. Vroemen.

Terug Schrijf reactie

Reacties:

22 juli 2022 - 23:52:40
Peter van Bezouw

Wat een schoften om de brief van dokter Stoopendaal en van der Steen de schuld te geven. Co-med heeft ÉÉN JAAR de tijd gehad om een vloeiende overname te regelen, maar hebben dit verzaakt, financieel gezien een slimme zet. De brief dat er tot september alleen voor spoed tijd is komt toch ECHT van Co-med. De steun van CZ en VGZ geeft aan dat het weer puur om bezuinigingen gaat over de rug van chronische, psychische en patiënten in hun laatste levensfase. De brief die voor de onrust heeft gezorgd is, nogmaals, de brief bij dit stukje geplakt, die niets aan duidelijkheid overlaat. De brief is van de 18e juli, 1 juli is de praktijk van Stopendaal overgenomen. Diezelfde dag zijn er door ziekenfondsen ook meteen de basiskosten betaald voor het komende kwartaal aan CO-med. Co-med verstop je dus niet achter leugens en kutsmoezen en geef gewoon toe dat het om een verdienmodel gaat ten koste van de reguliere zorg. Elke patiënt die gedemotiveerd wordt om naar een huisarts te gaan levert de ziektekostenverzekering geld op. De mooie volzinnen om deze handelwijze goed te praten komen mijn strot uit. 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven