Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Gluren bij de Buren, een terugblik

12 juli 2022     Redactie Anja Wierckx-Staps

 

Stichting De Bühne presenteert twee keer per jaar Gluren bij de Buren. Een landelijk podiumkunstenfestival waar talenten in hun eigen buurt voor het voetlicht worden gezet. Ongeveer 4500 amateurkunstenaars treden door het hele land op bij circa 1600 gastvrije hosten, die hun tuin of huiskamer hiervoor aanbieden. Iedereen kan van podium naar podium om de optredens gratis te gaan bezoeken.

 

In de Haagse Beemden zijn acht acts te bewonderen, in Prinsenbeek een. Een artiest treedt drie keer een half uur op, op een ingepland tijdstip, zodat bezoekers de gelegenheid hebben om van adres naar adres te gaan om zoveel mogelijk optredens te kunnen meebeleven.

 

Zo is bij kinderboerderij De Sik het podium voor de nog maar 22-jarige Rachelle Ambrose. Deze singer-songwriter timmert al aardig aan de weg en houdt ervan om country-popsongs te maken. Ze begeleidt zichzelf onder andere op mandoline. Naast het schrijven van opzwepende popnummers heeft ze een zwak voor een goede powerballade. Helaas is de combinatie van haar mooie muziek met de mekkerende geiten niet zo’n succes. Vooral niet tegen voedertijd, als die beestjes allemaal van zich laten horen.

 

Succesvol met een traan

Aan de Ripaertsbeemd is het podium voor Jay Marten. Carola en Marcel stellen hun tuin voor de eerste keer ter beschikking voor ‘Gluren bij de Buren’. De singer-songwriter Jay, die zijn rockmuziek normaalgesproken met een stevige band uitvoert, speelt deze keer in een veel intiemere setting. Met minimale versterking en vocale begeleiding van zijn zus Maartje, weet hij het publiek direct aan te spreken. Naar schatting zo’n vijfenveertig mensen genieten van de muziek. Kinderen verzorgen spontaan een voorprogramma. De hosts Carola en Marcel kijken terug op een succesvolle middag.

 

 

Zanger en singer-songwriter David Savage krijgt een podium aan de Arenberglaan. Deze in Ohio geboren zanger zingt folk, country en bluesmuziek van eigen hand. Vanaf zijn achtste levensjaar schrijft hij al zijn eigen songs. Zo’n dertig mensen genieten van zijn muziek en de erg goede teksten, aldus de hosts Pia en Fons. Zij vinden het ook fijn dat de bezoekers weer kunnen genieten van hun mooie tuin. Muziek is emotie wordt vaak gezegd. Dat is deze middag ook zo, want het blijft niet bij iedereen droog.

 

Passie en gezellig samenzijn

De band Spé Bruce en accordeonist Anja treden beiden in hun eigen huis op en doen ook beiden voor de eerste keer mee aan ‘Gluren bij de Buren’. In de Vogelbos in Prinsenbeek genieten zo’n veertig bezoekers in een ontspannen sfeer van de creatieve muzikanten Spé Bruce. Zij brengen instrumentale muziek met invloeden uit de pop, jazz, rock en latin, met titels als ‘Spank the monkey’, ‘Quatro stagioni’ en ‘Salsana banana’. Thijs: “Wij proberen één of twee keer per jaar te spelen. Het is leuk om onze passie dit keer met familie en vrienden te delen. Maar ook met onbekende mensen die meteen kennis kunnen maken met wat wij graag doen.”

 

 

In de Thomasberg klinken typische accordeonnummers en weet Anja haar buren, kennissen en onbekenden te enthousiasmeren. Menigeen doet gezellig mee met muziekinstrumentjes. Het is een hele verrassing als ook een zestal bewoners van De Kleine Hoeve, met hun begeleiding, een bezoek komen brengen. Omdat de rolstoelers niet binnen kunnen, geeft Anja spontaan een concert in de voortuin voor hen en andere aangeschoven gasten. Begeleid door tamboerijnen, andere muziekinstrumentjes en enthousiaste kreten, wordt het een gezellig en bijzonder samenzijn. Binnen is er nog een kleine tentoonstelling van Anja’s kunst van het kantklossen, waar de bezoekers vol bewondering over spreken.

 

Debuut van Emma

Bij buurthuis Gageldonk is het genieten met het duo Brown Sugar. Zij brengen easy listening muziek en covers van de Bee Gees, Elvis, Michael Bublé en meer. Ook Ramona en Stijn geven samen als HeRo acte de présence. Met hun zelfgemaakte akoestische versies van bekende nummers weten zij het publiek te boeien. Zangeres Emma maakt vandaag haar debuut met een mooi lied.

 

Deze middag valt samen met de activiteit van het project Breda Toont van de Nieuwe Veste. Ruim veertig bezoekers genieten van de happening met een goede mix van muziek, kunst en lekkere hapjes. Ze zingen mee en leggen contacten in een gemoedelijke sfeer.

 

Heeft u deze gezellige zonnige dag gemist? Niet getreurd. In 2023 kunt u alvast uw agenda invullen met zondag 5 februari voor de wintereditie en zondag 2 juli voor de zomereditie van ‘Gluren bij de Buren’.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven