Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Ereburger Tiësto in Breda

10 juli 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Jan Brouwer

 

In de bibliotheek Nieuwe Veste aan de Molenstraat in het centrum vond een bijzonder persmoment plaats. De Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur ontving een mooie cheque uit handen van Tijs Verwest, dj Tiësto.

 

Tijs Verwest, geboren op 17 januari 1969, vertelt dat hij zijn jeugd in Tuinzigt sleet. Hij zegt: “Toen ik achttien werd, werd het moeilijk.” Zijn perspectief was niet al te rooskleurig. Hij koos ervoor en werkte er keihard aan om als deejay met eigen dance, trance en housemuziek door te breken. In 1994 gebeurde het, dj Tiësto bestormde de top.

 

Het glazen huis van Tijn en Tijs

Tiësto is in Breda om de eerste avond van het festival Breda Live op het Chasséveld klinkend af te sluiten. Hij kreeg op 22 december 2016 in het Glazen Huis op de Grote Markt de titel ereburger van Breda toegekend. Breda, de stad van de dj’s. Zijn reactie: “Ik ben en blijf van Breda.” Hij verhuisde wel. Van Tuinzigt naar Amerika. Een hele ‘jump’ maar het doet Tijs geen kwaad. Zijn verschijning is bescheiden, onopvallend als hij niet zo enorm bekend was. Burgemeester Paul Depla treedt op als gastheer in vlotte witte blouse, Tijs is er in een zwart t-shirt, met een bescheiden sierkettinkje. Aan beiden valt af te lezen dat ze ondanks hun drukke bestaan kans zien regelmatig de fitnessruimte te bezoeken.

 

Ghislaine Dance Company

Een fleurig uitgedoste meidenselectie van Ghislaine Dance Company, allen met lang haar, geven een demo. Afrikaanse klanken, soepele bewegingen, nog het best samen te vatten met ‘alles beweegt’. De haarstaarten draaien rond als propellers, de dynamiek is ongeëvenaard.

 

 

Woordvoerder Jeroen Meeuwissen van de stichting dankt Tijs, maar ook de andere aanwezigen voor de geweldige medewerking. In het kader van zijn ereburgerschap wil Tijs Verwest graag iets terugdoen voor de stad waar hij is opgegroeid. Hij zet zich in voor goede doelen die van grote waarde zijn voor Breda. Hij verrast het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda in de Nieuwe Veste. Het fonds ondersteunt jongeren in Breda die geen financiële middelen hebben om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. Breda telt 3500 kinderen die aan dit criterium voldoen, dat is er een op negen, drie of vier kinderen per schoolklas. Momenteel worden er 2300 kinderen door de stichting ondersteund.

 

 

De boost van Buist

Pieter Buist, MMA-kampioen maar ook ambassadeur van Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur, geeft met zijn club Combat Brothers een vechtsportdemonstratie. Pieters advies aan jongeren: “Niks is onmogelijk. Werk hard en geef nooit op.” Dat is peptalk maar als hij met zijn voet een paar rake trappen tegen het stootkussen van zijn compagnon geeft is de zaal stil. Wat een energie!

 

 

W: jeugdfondssportencultuur.nl/breda

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven