Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Het plezier van het buitenspelen

11 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

Tijdens de herkansing van de Buitenspeeldag op woensdag 6 juli waren er alleen maar tevreden kindergezichten. Het weer zat mee en een groot aantal kinderen wist de weg te vinden naar Kinderboerderij De Sik en Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

Bij Kinderboerderij De Sik staan Mireille en Irene bij de kassa om de kinderen met hun ouders te ontvangen. Na betaling van 1 euro lopen de kinderen meteen naar het springkussen om zich daarop lekker uit te leven. Opa Fred staat geduldig te kijken hoe kleindochter Demi van drie jaar van de glijbaan naar beneden glijdt. Voor hem is het vaste prik. Twee keer per week is hij hier te vinden. “Buitenspelen is heel belangrijk”, zegt opa Fred.

 

Dat vindt moeder Clara ook, die samen met haar dochters Elena (negen jaar), Mila (zes jaar) en nichtje Michaëla (zeven jaar) deze middag naar de kinderboerderij is gekomen. Zij zet er wel een kanttekening bij. “Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van de kinderen”, zegt Clara. “Het verrijkt hun fantasie. Maar in deze tijd is het spontane er ook wel vanaf. Of je moet er zelf bij blijven of de kinderen dragen een gps-horloge voor hun veiligheid.” Mila, Michaëla en Elena vinden buitenspelen heel leuk. Zij hebben het erg naar hun zin die middag en poseren als ware modellen voor onze fotograaf. Mireille: “Ik vind de buitenspeeldag een leuk initiatief en ik ben tevreden over de opkomst. Het is gezellig druk vanmiddag.”

 

Schminken en versieren

Bij de schminktafel zit een lange rij. Geduldig wachten de kinderen om door de vakkundige handen van Sandra Geneuglijk en haar schoonzus Jessica te worden geschminkt. Aan de tafel ernaast zitten kinderen bij Peter Geneuglijk cupcakes te versieren die door Dagbesteding Pluk zijn gebakken. En na het versieren is het natuurlijk heerlijk smullen geblazen.

 

Ontmoetingscentrum De Sleutel

Al van veraf hoor je de kinderstemmen. In Park Kesteren staan een grote survivalbaan en een springkussen. Natasja is druk in de weer om de bekers met water te vullen en Suzan voorziet de kinderen van een heerlijke suikerspin. Natasja: “Eigenlijk zou de Buitenspeeldag maandelijks moeten worden gehouden. Als ik zie hoeveel kinderen er nu aanwezig zijn in vergelijking met andere woensdagmiddagen, is er toch wel behoefte aan. Het is zo belangrijk dat de kinderen lekker in de natuur zijn en in de frisse lucht. Zo kunnen zij fijn hun hoofd leegmaken.”

 

 

De vriendinnen Naomi (tien jaar), Lina (acht jaar) en Sofia (negen jaar) poseren geduldig voor onze fotograaf. “Wij vinden het een leuke middag, omdat je hier op het springkussen kan springen, drinken en een lekkere suikerspin krijgt!” Kennelijk hebben de kinderen nog genoeg energie over, want zij gaan daarna nog meedoen met het straatcircus van Grote Broer en Zus. Waar zij met pijl en boog een hoge score proberen te halen. Lina trekt bokshandschoenen aan om mee te doen aan de kickboks-clinic, terwijl weer een ander kind zijn evenwicht probeert te houden op de minifiets.

 

 

Rond 16.30 uur roept Natasja de kinderen bij elkaar. Nog voor de laatste keer springen zij op en neer op het springkussen, terwijl zij gezamenlijk terugtellen van twintig naar nul en dan… gaat de stekker uit het aggregaat en kijken zij tevreden terug op een geslaagde Buitenspeeldag.

 

F: desleutelbreda
F: Kinderboerderij-de-Sik

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven