Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Gemeente deelt jasbeschermers uit aan ouders

12 juli 2022     Ingezonden bericht

 

 

Bijna 35% van de fietsongevallen bij kinderen tot en met elf jaar zijn spaakbeknellingen. Om zulke ongelukken bij kinderen tegen te gaan, lanceert de gemeente ‘Beschermd Achterop’. Tijdens actiedagen op Bredase basisscholen kunnen ouders van kinderen tot en met zes jaar hun fiets van spaakbeschermers laten voorzien. Wethouder Carla Kranenborg - van Eerd trapte op donderdagochtend 6 juli de actie Beschermd Achterop af.

 

Wethouder Carla Kranenborg - van Eerd: “Hoe naar is het als je kind met zijn of haar voetje tussen de spaken komt! Ik spreek uit ervaring, want ook mijn zoontje is dit overkomen. Met deze actie besparen we veel ouder- en kinderleed. Dat is top. Maar de kracht zit ‘m wat mij betreft dat we hier écht met elkaar optrekken. Dankzij de jasbeschermers van Beschermd Achterop kunnen ouders, opa’s en oma’s veiliger op pad met hun (klein)kind op pad.”

 

Alle beetjes helpen

Een goedgekeurd kinderzitje is het veiligst op de fiets. Maar vaak gaan kinderen ‘even snel’ achterop of ze zijn te oud voor een zitje. Jasbeschermers leveren dan een veilige bijdrage om ongevallen te voorkomen.

 

Actiedagen

Tijdens de actiedagen staat het team klaar met een fietsenmaker om tijdens de breng- en haaltijden fietsen te voorzien van jasbeschermers. Beschermd Achterop organiseert altijd meerdere actiedagen per school, zodat zoveel mogelijk ouders, maar ook opa’s en oma’s de juiste jasbeschermers krijgen. Beschermd Achterop is als pilot gestart bij basisschool Helder Camara. Andere Bredase scholen kunnen hun interesse kenbaar maken bij de gemeente via 14 076, zodat Beschermd Achterop na de zomervakantie ook bij hen langskomt.

 

W: beschermdachterop.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven