Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

BredaWandelt - La Vuelta Hollanda

09 juli 2022     Ingezonden bericht

 

 

Van 19 tot en met 21 augustus 2022 vinden de eerste drie etappes van La Vuelta plaats in Nederland. Dit vormt aanleiding voor BredaWandelt om van 13 t/m 16 juli een vierdaags wandelevenement te organiseren.

 

Van de negende tot de zeventiende eeuw deelden Breda en Spanje, niet altijd tot wederzijds genoegen, geschiedenis. Ooit hoorde een deel van wat we nu Nederland noemen tot het Spaanse koninkrijk. We herkennen dat in ons bloedeigen volkslied. Eigenlijk een muzikale oproep om ons te bevrijden van het Spaanse katholieke juk van die dagen. Dat duurde even want de strijd duurde lang: de Tachtigjarige Oorlog.

 

BredaWandelt doorspekt zijn wandelingen tijdens die vier dagen met Spaanse elementen, zoals ze nog te vinden zijn in de stad en omstreken. Ze voeren bijvoorbeeld door gebouwen, markante en monumentale plekken in en buiten de stad. De ene dag word je je bewust van de betekenis van water als ultieme verdediging in die tijd. Je loopt langs de historische Spaanse belegeringslinie naar Princenhage. Een andere dag ben je op weg naar Velazquez' Las Lanzas, de Spaanse Nachtwacht -minstens net zo groot- die in de stad te vinden is.

 

Expeditie Las Lanzas

Men kan inschrijven voor wandelingen van 8, 12 of 16 km. Elk van de vier dagen een nieuwe route. De eerste drie dagen zijn de wandelingen ’s avonds en de laatste, zaterdag 16 juli, overdag. Met deelname wordt het Fonds Gehandicaptensport gesponsord.

 

Meer info en inschrijven: kijk op de website.

 

W: breda-wandelt.nl/expeditie

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven