Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Dansspektakel ‘Life’ van Ghislaine vol passie en kwaliteit

09 juli 2022     Redactie Christel Groot-Huiting – Fotografie Bert van Halteren

Vol verwachting zit een bijna volledig gevulde zaal met publiek te wachten op de start van het alweer twaalfde dansspektakel van Ghislaine Dance Company, deze zaterdagavond 2 juli in het Chassé Theater. En ze worden niet teleurgesteld… De dynamische en professionele dansshow ‘Life’, vol met actie, vreugde en verdriet, wordt door maar liefst vierhonderd dansers uitermate gedreven en vol overgave aan het publiek gebracht.

 

HBNieuws-Modern Prinsenbeek mag een kijkje nemen achter de coulissen net voor de show. Wat een bedrijvigheid is daar! Caroline van Rheenen (55) en haar dochter Nathalie Baay (15) staan klaar om te gaan ‘shinen’ in de voorstelling. Caroline danst al ruim twintig jaar bij Ghislaine en dochter Nathalie al sinds ze 3,5 jaar oud was. Nathalie schittert vanavond in maar liefst twaalf rollen en laat het publiek zien dat ze de diverse dansstijlen goed beheerst. Een groepje wat oudere dames zit rustig achter een vol kledingrek. “Ik doe al vanaf het begin mee, maar heb nog steeds vlinders in mijn buik”, zegt één van de oudgedienden.

 

 

Verslavend

De show is bedacht, begeleid en ontwikkeld door dansschooleigenaresse Ghislaine van Luyt. “Iedere drie jaar presenteren we een nieuwe show. Al komt de show uit mijn koker, we doen het met zijn allen. Er zijn naast de dansers ook veel vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het maken van de kleding en decors.” En ze vergeet niet te zeggen: “Ik heb erg veel aan mijn man Huub als regisseur. Van tevoren maken we een strak draaiboek, zodat alle acts, met het decor, de muziek en de verlichting een soepel lopend geheel vormen.” Ze zucht even: “Iedere keer denk ik na een show: nooit meer! Maar de zin en de ideeën beginnen dan na een tijdje toch weer op te borrelen, het is gewoon verslavend.”

 

Een show over het leven

Tijdens de gehele voorstelling, die gaat over een reis per cruiseschip naar onder andere Mexico, zijn de toewijding, het enthousiasme en de intensieve training goed te zien in de dans. Niet alleen vreugde, verbinding en geluk komen voorbij. Er is ook ruimte voor verdriet, eenzaamheid, verlies en rouw. De naam ‘Life’ is daarom ook treffend. Ook de uitdaging die vooral de jeugd krijgt door de vluchtigheid van social media wordt niet overgeslagen. Echte vriendschap heb je niet (alleen) via een scherm. En wanneer de allerkleinsten als kwalletjes met verlichte rokjes het podium opkomen gaat er een vertederde zucht door het publiek, aaaw!

 

 

 

Overweldigend

Je kunt tijdens de show geen moment verslappen en het enige wat je kunt doen is je overgeven aan het vele dat je ziet en hoort. Uw verslaggever merkt wel aan het publiek om haar heen dat iets meer rust tussen de acts niet overbodig zou zijn. De pauze tussen de twee keer vijf kwartier is dan ook welkom. “De voorstelling wordt iedere keer professioneler”, zegt iemand.

We hebben inderdaad mogen genieten van een dansvoorstelling van hoog niveau en we mogen er maar wat trots op zijn dat we zo’n goede dansschool hebben in de wijk. Nu, na eerst een aantal jaren in Breda-Noord, alweer 25 jaar in de Haagse Beemden.

 

W: Ghislaine-dance.com

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven