Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Herkansing Nationale Buitenspeeldag

04 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee

Om kinderen meer te stimuleren om buiten te spelen hebben Jantje Beton en Nickelodeon tien jaar geleden het initiatief genomen om iedere tweede woensdag van de maand juni een Nationale Buitenspeeldag te organiseren. Op die dag mogen kinderen lekker in hun buurt op straat spelen.

 

Een mooie gelegenheid voor ouders, organisaties en gemeentes om te kijken hoe veilig en kindvriendelijk de buurt is. Helaas gooide het weer op woensdag 8 juni roet in het eten. Door de hevige regenval moest de Nationale Buitenspeeldag verplaatst worden naar woensdagmiddag 6 juli. Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik en Grote Broer en Grote Zus slaan hun handen weer ineen om er een gezellige middag van te maken.

 

De wat grotere kinderen kunnen zich laten uitdagen op de survivalbaan bij Ontmoetingscentrum De Sleutel. Ook is er gelegenheid om je te laten schminken, misschien in een van je superhelden zoals Spiderman of gewoon als een schattige vlinder. Je kunt je hier van 13.00 - 15.30 uur weer lekker uitleven. Heb je ondanks het klauteren en springen nog genoeg energie over, dan kan je samen met Grote Broer en Grote Zus aansluitend meedoen met het straatcircus.

 

Kinderboerderij De Sik

Ook het team van Kinderboerdij De Sik staat klaar om voor de kinderen met hun ouders een gezellige middag te organiseren. Naast het bewonderen van de dieren op de kinderboerderij kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven op het springkussen of zich laten schminken. Wil jij laten zien hoe creatief je bent, dan kan je een lekkere cupcake versieren. De kosten bedragen 1 euro op beide locaties. Nu maar hopen dat het zonnetje zijn best gaat doen!

 

F: desleutelbreda
F: kinderboerderij-de-sik
F: grotebroer.haagsebeemden

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven