Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

De wandelende krijtjes

01 juli 2022     Ingezonden door René Hollaers - Illustratie Lizzy Kaat

 

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Jacques Verzijl en ik heb m’n hele leven als apotheker in het ziekenhuis gewerkt. De afgelopen jaren bleek een passie van mij steeds meer vorm te krijgen. Een passie van het fantaseren en het opschrijven van verhalen voor kinderen en die vervolgens in een kinderboek met fraaie tekeningen vastleggen om het zo met veel kinderen te kunnen delen.

 

Mijn debuutkinderboek kwam een kleine twee jaar geleden uit en heet ‘De Twee Vergeetachtige Heksen’. Er kwamen enthousiaste reacties van veel kinderen en dat smaakte naar meer.

 

Daarnaast is het leuk te vertellen dat ik met veel plezier in de Haagse Beemden woon en onlangs beëdigd ben als burgerraadslid voor 50PLUS BREDA en ik van zorg in het ziekenhuis nu ‘zorg’ probeer te verlenen aan alle inwoners van Breda en omstreken! Ik sta nu al bekend in de gemeenteraad als het burgerraadslid die het belangrijk vindt dat alle notities en rapporten helder en in duidelijke taal zijn opgesteld!

 

Het tweede kinderboek is een totaal ander verhaal geworden met als titel: ‘De Wandelende Krijtjes’.

Dit tweede kinderboek is eind mei van dit jaar uitgekomen en uitgever BoekScout uit Soest was bereid dit boek voor mij, als beginnend schrijver uit te geven. Op een moderne manier, namelijk printing on demand. Dus er wordt alleen een boek gedrukt als het besteld is. Dit om verloren laten gaan van papier (en indirect bomen!) te voorkomen.

 

Op de website vindt u achtergrondinformatie die iets meer over het verhaal, de auteur en de illustrator vertelt. Dat is misschien handig om te weten. Ik zal er niet rijk van worden en heb ik daarom besloten om van elk door mij verkocht boek een donatie te geven aan de Prinses Maxima Centrum Foundation in Utrecht. Dan is het echt een kinderboek van en voor alle (ook ernstig zieke) kinderen. Ik hoop zo een steentje bij te kunnen dragen aan het geven van betere kansen voor zieke kinderen.

 

Meet & Greet

Leuk om te vertellen is dat er op zaterdag 2 juli om 16.00 uur een Meet & Greet is bij boekhandel van Kemenade - Hollaers aan de Ginnekenweg in Breda. Daar kunnen boeken gesigneerd worden door mij als schrijver, maar ook de illustrator Lizzy Kaat is erbij. Zij zal niet signeren met een handtekening, maar met een kleine illustratie die met de krijtjes te maken heeft! Ook zullen er wedstrijdjes en prijsjes zijn voor de kinderen, zoals wie de mooiste stoepkrijttekening maakt en er hangt een enorme poster in de winkel van een van de illustraties uit het boek en daar staan al die krijtjes op. De vraag is hoeveel krijtjes kun je tellen?

 

W: detweevergeetachtigeheksen.nl

W: dewandelendekrijtjes.nl

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven