Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Zero Waste Week 2022

30 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Welkom bij de Zero Waste Week. Hét festival dat jou laat zien hoe leuk leven met minder afval is! Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 juli, in Breda, op zeven toffe locaties in de stad. Ga jij mee het goede leven vieren? Bekijk het programma en maak ook een verschil!

 

De Zero Waste week is een initiatief van Klimaatburgemeester Elisah Pals, gemeente Breda plus heel veel betrokken ondernemers, maatschappelijke partijen, onderwijsinstellingen en inwoners uit de stad..

 

Programma

Inspirerende en verdiepende sprekers en workshops, indrukwekkende films, heerlijk zero waste eten, betrokken bedrijven en fijne initiatieven, gelijkgestemden en nieuwe ontmoetingen, en zelfs een labrador die zwerfafval opraapt. De Zero Waste Week is voor jong tot oud interessant en het begin van een positieve tijd!

 

Waarom

De gemeenteraad van Breda heeft een motie aangenomen waarin wordt gesteld dat de stad in 2030 zwerfafval vrij moet zijn. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er veel zaken die moeten worden aangepakt. Van meer opruimen tot minder verpakkingen en spullen produceren en weggooien. Tijdens de Zero Waste Week laten we zien hoe leuk, gezellig, leerzaam en zelfs veel goedkoper een leven met minder afval is.


Wie

Elisah Pals is initiatiefnemer van deze week en oprichter van Zero Waste Nederland

“Leven zonder afval achter te laten voelt goed. Tegelijk beseffen we ons dat veel mensen wel willen, maar nog geen idee hebben hoe. De Zero Waste Week brengt ideeën en mensen samen, laat zien wat er kan, en maakt het leuk. De Zero Waste Week geeft, deelt en viert het leven. Vier dit met ons mee.”

 

Waar

Elke dag is er weer een locatie waarin en waar vanuit alles gebeurt: Stadsgalerij Breda, Boerderij Wolfslaar, Brandpunt, Parels, Nieuwe Veste, Chassé Cinema, Curio, STEK + diverse betrokken horeca en winkels in Breda.

 

Website

De eerste Zero Waste Week in Breda wordt een feestje. Onze website vullen we ook in de event week zelf aan. Dus mis niks en check regelmatig onze pagina.

 

De teamleden van de Zero Waste Week

Elisah Pals: Oprichter van Zero Waste Nederland en initiatiefnemer van Zero Waste Week Breda. Met haar jarenlange kennis en netwerk zorgt Elisah voor alle contacten en zorgt ze voor een uitgebalanceerd, inhoudelijk en aantrekkelijk programma tijdens deze week.

Ron Bekker: Leefstijlcoach, trainer en organisator van duurzame evenementen bij Runnerscafe. Hij begeleidt en ondersteunt de hele week in opzet, communicatie, budget en uitvoering. Ron heeft veel ervaring als het gaat om organiseren en creatieve ideeën omzetten in daden.

Nadia Mooij: Beleidsadviseur afval en circulariteit bij gemeente Breda. Zij zorgt voor alle contacten binnen de gemeente Breda die nodig zijn om deze week tot een succes te maken. Nadia brengt veel ervaring mee op het gebied van positief betrekken van inwoners bij duurzame initiatieven en creëren van minder afval.

 

W: zerowasteweek.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven