Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Stichting Jeugd Ontbijt Breda initiatief trapt af

01 juli 2022     Ingezonden bericht Gemeente Breda

 

Alleen al in Breda gaan er minimaal tweehonderd kinderen met honger naar school. Veel van deze gezinnen hebben niet de mogelijkheid om voor hun kinderen een goed en gezond ontbijt te regelen. Stichting Jeugd Ontbijt Breda initiatief (JOBi) start om deze kinderen van een ontbijt te voorzien door iedere week een box met zeven ontbijtjes aan huis te bezorgen. De aftrap vond onlangs plaats in Jumbo Heksenwaag.

 

Initiatiefnemer Reginald Berretty van Stichting JOBi is blij met deze aftrap en met alle samenwerkingen die zijn gerealiseerd: “Om dit te kunnen bewerkstelligen werken we intensief samen met de scholen van INOS om leerlingen te werven die voor een box in aanmerking komen en dankzij JOGG hebben we een gezond en gevarieerd ontbijt samen kunnen stellen.”

 

“Verder is het ontzettend fijn dat we de ontbijtjes mogen inpakken bij Jumbo Heksenwaag én dat vrijwilligers van IMW Breda de ontbijtboxen rond gaan brengen. We starten nu nog met een klein aantal gezinnen, maar ik hoop dat we dat snel kunnen uitbreiden en zoveel mogelijk kinderen in Breda aan een goede dagstart kunnen helpen.”

 

Verbeter Breda

Stichting JOBi wordt in deze beginfase financieel ondersteund vanuit het Actieplan Verbeter Breda. Het Actieplan is onderdeel van het meerjarenplan Verbeter Breda. Het meerjarenprogramma Verbeter Breda richt zich op het tegengaan van de tweedeling in wijken en dorpen. Het Actieplan is een budget dat de gemeente Breda beschikbaar heeft gesteld om initiatieven te realiseren die hier nu al concreet aan bijdragen.

 

Wethouder gemeente Breda, Arjen van Drunen: “We vinden het belangrijk dat er gelijke ontwikkelkansen zijn voor iedereen. Met Verbeter Breda werken we hier de komende jaren aan. Maar ook nu al willen we verschil maken. Dit ontbijt is een mooi initiatief dat hierbij aansluit en wat voor een aantal gezinnen een enorm verschil kan maken.”

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven