Open dagen boerderij van den Kieboom groot succes

29 juni 2022     Redactie en fotografie Christel Groot-Huiting

 

Het begon op zaterdag 25 juni al vroeg druk te worden bij de boerderij van de familie van den Kieboom aan de Rietdijk 4 aan de rand van de Haagse Beemden. Veel gezinnen uit de wijk, met vooral jonge kinderen, kijken rond en vermaken zich prima. Er is dan ook van alles te zien en te doen dit open weekend, dat inmiddels al enkele jaren georganiseerd wordt door de familie.

 

De familie van den Kieboom ‘boert’ hier al sinds 1962 en heeft de wijk Haagse Beemden zien ontstaan en zien groeien. De ouders van Jack, Theo en Mien, zijn in 1972 getrouwd en werken beiden nog actief mee in het bedrijf. Jacks vrouw Wendy werkt ook in het bedrijf en zoontje Luc (10) helpt ook regelmatig mee. Door de jaren heen weten steeds meer HB’ers de boerderijwinkel te vinden, om bijvoorbeeld aardbeitjes te halen in het seizoen.

 

Zo hoog mogelijk springen

Naast allerlei spelletjes die in de hooischuur te doen zijn, is het springkussen ook dit jaar weer erg populair. De kinderen doen hun best om zo hoog mogelijk te springen. De ouders kunnen even zitten en wat te eten en drinken bestellen. Voor de paardenmeisjes is er ponyrijden en er zijn twee imponerende grote Vlaamse paarden te bewonderen.

Er staat een rijtje kleine kinderen te wachten om te worden geschminkt en er staan diverse mensen met een kraampje om hun product aan te prijzen; sieraden, vlinders, honing, noem maar op.

 

Imponerende runderen

Hoe imponerend en mooi zijn de Blonde d’Aquitaine runderen in de stallen. De stallen geven de blonde gespierde runderen veel ruimte, licht en rust en zorgen ervoor dat het vlees verkocht wordt met het 2 sterren Beter Leven keurmerk. De bezoekende kinderen geven stro aan de dieren, wat soms toch een beetje eng is. De dieren sabbelen op een zoutblok, wat ze vooral met het warme zomerweer helpt om vocht vast te houden.

 

Boer Jack is trots

Eigenaar/boer Jack van den Kieboom staat in de half open stal en is maar wat trots op zijn prachtige runderen. “Ze hebben hier een goed leven en geven vlees van zeer hoge kwaliteit, echt een topproduct”. De familie verkoopt het magere rundvlees in hun boerderijwinkel. En ook natuurlijk de eigen aardbeien, groenten, eieren en honing. “De open dagen zijn populair en de boerderij is in de afgelopen jaren flink gegroeid, maar misschien is het zoals het nu is ook wel goed”, zegt Jack nadenkend. Voor ons wijkbewoners is het in ieder geval heel fijn dat de boerderij zo mooi grenzend aan de wijk ligt en daar wordt ook dit open weekend weer erg van genoten.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven