Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

 

Een aantal renners steekt ook een kaars op ter herdenking van de wereldwijde coronaslachtoffers. In de aanloop naar dit sleutelmoment van La Vuelta in Breda presenteert de Grote Kerk Breda vanaf 1 juli een bijzondere, authentieke tentoonstelling met de grootste verzameling wielertricots ter wereld van de Brabantse verzamelaar Henk Theuns: Koerstrui in de kerk.

 

Verrassende en kleurrijke tentoonstelling voor jong en oud

Mart Smeets zegt over Henk Theuns: “Werkelijk ge-wel-dig! Ik kan niets anders zeggen: wat een waanzinnig fantastische verzameling!” De collectie bevat zevenduizend wielertricots waarvan de absolute toppers op een eigentijdse, creatieve manier worden getoond in de Grote Kerk Breda. De selectie van de tentoonstelling is gemaakt door ontwerper Jan Konings en oud-wielrenner en journalist John den Braber. Naast de bijzondere wielertricots staan de verhalen die erbij horen centraal.

Marieke Wiegel, directeur van de Grote Kerk Breda is er trots op om in het kader van La Vuelta Holanda een bijzondere tentoonstelling te presenteren: “De verbinding tussen de populaire wielersport en religie is geen vreemde. Het wielertricot is als de relikwie van deze sport. Het wordt dan ook door menig fan met enthousiasme verzameld. Het is geweldig de collectie van Brabantse verzamelaar Henk Theuns in de aanloop van La Vuelta Holanda in Grote Kerk Breda een erepodium te bieden.”

 

Speciaal ontwerp voor nieuwe tricot van La Vuelta Holanda

De rode trui voor de eerste drie etappes in Nederland (La Vuelta Holanda) wordt in opdracht van de gemeente Breda en La Vuelta Holanda ontworpen door de Nederlandse modeontwerper Mattijs van Bergen. Deze unieke nieuwe Nederlandse rode trui én alle historische rode truien van de Ronde van Spanje krijgen binnen de tentoonstelling een ereplaats in de Mariakapel.

 

Twaalf oud-profwielrenners geportretteerd

Fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek maken speciaal voor Koerstrui in de kerk een nieuwe Exactitudes waarvoor twaalf bekende oud-professionele wielrenners poseren in hun historische en iconische wielertricot. Deze twaalf levensgrote beelden zullen prominent in de kerk worden tentoongesteld. De serie 'Exactitudes', een samentrekking van de woorden 'exact' en 'attitude' omvat een groot aantal beelden van verschillende sociale groepen die door fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek systematisch zijn gedocumenteerd. De bijzondere foto’s van de oud-wielrenners worden aan de collectie toegevoegd.

 

Wielerpreken in juli en augustus

De tentoonstelling Koerstrui in de kerk kent een vol en rijk publieksprogramma. Tijdens de wekelijkse wielerpreek op zondag deelt een bekende Nederlander zijn of haar wielerpassie met het publiek. Henk Theuns, Jan Konings en John den Braber zullen gedurende de tentoonstelling rondleidingen verzorgen. Speciaal voor kinderen is er een actief programma waar zij onder begeleiding actief werken aan speciale wielerbuttons van La Vuelta Holanda.

 

100 dagen fietsen en feest

Koerstrui in de kerk maakt deel uit van het La Vuelta Holanda programma ‘100 dagen fietsen en feest’. Van 12 mei tot en met de etappe dag op 21 augustus zijn er alleen al in Breda meer dan dertig activiteiten en festiviteiten in relatie tot wielrennen, fietsen en de Spaans-Bredase historie.

 

Tentoonstelling Koerstrui in de kerk van 2 juli - 26 augustus. Ticket: 1 euro.

Voor informatie: zie de website van de Grote Kerk Breda.

Koerstrui in de kerk wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Gemeente Breda, Ondernemersfonds Breda, Zeloo, Rabobank. In samenwerking met La Vuelta Holanda, Breda Marketing en welkominbreda.nl

 

W: welkominbreda.nl

W: grotekerkbreda.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven