Mees uit Prinsenbeek wint met zijn team de Eco-marathon

10 juli 2022

 

Met de auto van Amsterdam naar Griekenland en terug op 1 kilogram waterstof? Bekenaar Mees Snoek laat samen met zijn team zien dat het mogelijk is.

 

Met indrukwekkende efficiëntie van 486 kilometer op 1 kubieke meter waterstof, wat neer komt op 5407 kilometer op 1 kilogram waterstof, heeft Eco-Runner Team Delft op TT Circuit Assen de Eco-marathon gewonnen en wisten ze de concurrentie ver achter zich te laten.

 

Na twee overgeslagen edities vond de Eco-marathon, een internationale competitie waarbij het allemaal draait om zo ver mogelijk te rijden met zo min mogelijk brandstof, dit jaar plaats in Nederland. Op het TT Circuit Assen hadden de teams vier pogingen om een zo goed mogelijk resultaat te neer te zetten. Mees Snoek: “Het was geweldig om na negen maanden hard werken de auto op het circuit te zien rijden!”

 

Eco-Runner Team Delft is een zelfsturend team bestaande uit 23 studenten van de TU Delft. De studenten, allen van verschillende studieachtergronden, ontwerpen en bouwen al sinds 2005 elk jaar zelfstandig een nieuwe auto die op waterstof rijdt. Mees, Chief Powertrain, Electronics & Strategy, is dit jaar eindverantwoordelijke voor de in wheel motor en de gehele aandrijving van de auto.

Enorme verbetering

Met de behaalde efficiëntie, 5407 kilometer op één kilogram waterstof, hebben de Delftse studenten hun vorige record van 3369 km/kg verpletterd. Door te blijven innoveren en de grenzen af te tasten op technisch vlak willen ze het belang van efficiëntie en de potentie van waterstof voor de mobiliteitssector laten zien. Het team geeft aan verbijsterd te zijn: “We hebben zo hard gewerkt en droomden van een efficiëntie zo hoog, maar om het echt waar te maken is een geweldig gevoel!”

 

Wereldrecordpoging

Het jaar zit er voor de Delftse studenten nog niet op. In juli hebben de studenten nog een wereldrecordpoging op de planning staan. Bij het RDW testcentrum, naast Lelystad Airport, willen ze kijken hoeveel kilometers ze kunnen rijden op één tank waterstof. Vorig jaar wist het team met een beperkte hoeveelheid waterstof van 350 gram bijna 1200 kilometer af te leggen. Het huidige team heeft het doel om dit te overtreffen.

 

W: ecorunner.nl

Terug

^ Naar boven