Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Onbeperkte Vuelta

24 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Mensen met een beperking komen in beweging tijdens de Onbeperkte Vuelta Brabant. Uniek Sporten West-Brabant wil meedoen aan de Vuelta mogelijk maken voor iedereen. Zo is in samenwerking met Stichting Leef! het initiatief voor de Onbeperkte Vuelta ontstaan. Het evenement vindt plaats van 29 juni tot en met 3 juli.

 

La Vuelta, de grote wielerronde van Spanje, start komende zomer in Nederland. De eerste etappe start in Utrecht, de tweede en derde etappe gaan door Brabant. Tijdens deze wielerronde zullen topsporters deze afstanden afleggen.

 

Sandy Krijnen, initiatiefneemster van Stichting Leef! vindt dat mensen met een chronische aandoening of een beperking ook topsporters zijn. “Dagelijks zijn deze mensen hard aan het werk met het fit en zo vitaal mogelijk houden van hun lichaam. In beweging komen en vervolgens blijven bewegen is vaak lastig. Met een doel voor ogen is dit makkelijker”, zegt Sandy. Brabant Sportfonds en Uniek Sporten faciliteren mensen met een chronische aandoening of een beperking in het duurzaam in beweging blijven. De Onbeperkte Vuelta Brabant sluit als ‘beweegdoel’ hier naadloos op aan.

 

Meedoen kan op ieder zijn manier

Deelnemers kunnen een dagdeel of deel van de etappe afleggen. Het uitgangspunt is drempels weg te nemen voor mensen met een chronische aandoening of een beperking. Te denken valt aan het vervoer van personen en hun hulpmiddel/vervoersmiddel van de finish naar de start. Bij iedere finishlocatie is er gelegenheid om hulpmiddel/vervoersmiddel veilig te stallen. Dit voorkomt dat er dagelijks gesjouwd moet worden met fietsen, scootmobielen of andere gebruikte voertuigen. Allemaal om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de deelnemers. Verder zijn er om de 10 kilometer verzorgingsposten waar mensen iets kunnen eten of drinken, uitrusten, naar het (rolstoeltoegankelijke) toilet kunnen en ervaringen kunnen uitwisselen. Tijdens de Onbeperkte Vuelta komen mensen in contact met elkaar, waardoor mensen elkaar vervolgens blijven stimuleren en inspireren om in beweging te blijven.

 

Aanmelden is nog steeds mogelijk

De organisatie gunt iedereen een fantastische ervaring. “Het is een aanrader om mee te doen aan een Onbeperkt Evenement. Je kunt zelf bepalen hoe vaak, en verschillende afstanden. Super geregeld! Je voelt je zo welkom! Ik zou zeggen doen!” aldus een deelnemer van de Onbeperkte Elfstedentocht, die heeft plaatsgevonden in 2020. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen doel en doet op eigen wijze mee. Het is ook mogelijk om een dag of dagdeel mee te doen, overal op de route kan worden aangehaakt. De deelnemers bepalen zelf op welke manier zij mee gaan doen; een duofiets, rolstoel, handbike, e-bike, rollator, fietsend of wandelend. Alles kan en mag.

 

De Onbeperkte Vuelta is voor iedereen

Uniek Sporten West Brabant wordt door het BrabantSport fonds met dit initiatief ondersteund. Zo krijgen Brabanders met een chronische aandoening of beperking de mogelijkheid om deel te nemen aan de Onbeperkte Vuelta Brabant. We hopen deelnemers zo te enthousiasmeren dat ze ook na de Onbeperkte Vuelta met veel plezier in beweging blijven.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de link onderaan dit artikel. Op de website is veel informatie te vinden over het evenement. Op de website breda.unieksporten.nl staat informatie over de gratis ondersteuningsmogelijkheden bij het vinden van passende sport- of beweegactiviteit voor mensen met een chronische aandoening of een beperking. De beweegcoaches van Uniek Sporten West Brabant kennen alle aangepaste sportmogelijkheden in hun regio en kunnen ondersteunen bij het aanvragen van een sporthulpmiddel, financiele voorzieningen of bijvoorbeeld het vinden van een trainingsmaatje voor een evenement als de Onbeperkte Vuelta.

 

W: onbeperktevuelta.nl/

W: breda.unieksporten.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven