Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

IVN-natuurwandeling Geluidswal Heusdenhout

23 juni 2022     Ingezonden door IVN Mark & Donge

 

Op zondag 26 juni maken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een natuurwandeling over en langs de geluidswal naast de rijksweg A27 aan de rand van de wijk Heusdenhout in Breda. Door dit gebiedje loopt de beek de Molenleij. Door de aanwezigheid van de beek vinden we hier natte en zeer droge gronden en de overgangen ertussen.

 

Het thema van de wandeling is: stuifmeel en nectar.

 

Tussen de rijksweg A27 en de woonwijk Heusdenhout werd een groenstrook met veel verschillende struiken- en bomensoorten geplant. Over de geluidswal werd een voetpad aangelegd. De wal werd ingezaaid met verschillende zaadmengsels van wilde planten.

 

Veel plantensoorten, die hier van nature niet voorkomen, hebben zich spontaan kunnen ontwikkelen en kunnen uitbreiden. De vele soorten bloemen zorgen voor kleurrijk stuifmeel en smaakvolle nectar voor de insecten, maar zeker voor de honingbijen.

 

De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op de IVN-website.

 

W: ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven