Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Brocantemarkt in Prinsenbeek

21 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Ook dit jaar wordt er weer een brocantemarkt gehouden bij de Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76 te Prinsenbeek door Stichting Keniascholingsproject (Het Keniawinkeltje). Het evenement vindt plaats op 25 en 26 juni van 11.00 - 16.00 uur. De entree is € 1,-- inclusief koffie of thee.

 

In de grote Vlaamse schuur en op het buitenterrein is er van alles te koop, van serviezen en snuisterijen tot meubels, schilderijen en linnengoed. Veel boeken in allerlei genres voor jong en oud in de carport en huishoudelijke artikelen, speelgoed en kleding op het buitenterrein. Kortom: een aanrader eens te komen snuffelen!

 

Scholenproject

De opbrengst is voor de scholenprojecten in Kenia van de stichting die hiervoor gedurende het gehele jaar het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 in Prinsenbeek exploiteert met medewerking van vele vrijwilligers.

Het schoollokaal dat in Kenia gebouwd is van de opbrengst van de Brocantemarkt 2021 is klaar en meteen in gebruik genomen. De feestelijke opening ter plaatse is uitgesteld tot de komst komend najaar van projectleidster Ria Bekkers. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het scholingsproject, de winkel en de brocante.

 

Keniawinkeltje

Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42, geopend op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur, verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. Buiten is ook een snuffelhoek die altijd toegankelijk is. Hier kan men zelf de prijs bepalen en de bijdrage in de witte brievenbus doen.

 

Spullen brengen kan tijdens de openingstijden, ook op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en na telefonische afspraak via tel. 06-2726 6702.

NB: In de maanden juli en augustus is het Keniawinkeltje gesloten.

 

W: keniascholingsproject.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven