JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Cybersecurity - Fraudehelpdesk waarschuwt voor valse e-mail RDW

20 juni 2022     Bron: VPNgids.nl - Anton Mous

 

Op dit moment gaat er een malafide e-mail rond uit naam van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Ontvangers worden gevraagd om een kopie van de voor- en achterkant van hun rijbewijs op te sturen om aan de ‘identificatieplicht’ te voldoen. In werkelijkheid proberen oplichters op deze manier voertuig- en persoonsgegevens te bemachtigen.

 

Dat meldt de Fraudehelpdesk op zijn website.

 

Kopie moet van ‘hoge resolutie’ zijn

In de mail staat dat de RDW op 1 juni wijzigingen heeft doorgevoerd in het privacybeleid van de organisatie. Daardoor is het zogenaamd onmogelijk om automobilisten te identificeren bij de Basisregistratie Voertuigen (BRV). De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vereist volgens de fraudeurs dat iedereen met een geldig rijbewijs zich opnieuw moet identificeren.

 

Hiervoor moeten bestuurders een kopie van hun rijbewijs opsturen naar de RDW, zowel van de voor- als de achterkant. “Let erop dat de kwaliteit van uw legitimatiebewijs van hoge resolutie is en er geen essentiële informatie wordt bedekt”, zo staat in het bericht. Een zwart-wit kopie wordt bovendien niet geaccepteerd door de BRV. De mail bevat een dubieus e-mailadres waar de kopie naar moet worden opgestuurd.

 

Oplichters proberen zo veel mogelijk persoonlijke gegevens te stelen

De oplichtingpraktijken houden daarmee niet op. De RDW is zogenaamd benieuwd naar de kwaliteit van de dienstverlening om deze te verbeteren. Daarvoor heeft de instantie een klanttevredenheidsonderzoek opgesteld. Opnieuw via een onbetrouwbare link kunnen ontvangers de vragenlijst invullen. Op deze manier proberen de oplichters om nog meer persoonlijke gegevens van potentiële slachtoffers te bemachtigen.

 

Deze e-mail is niet afkomstig van de RDW, zo waarschuwt de Fraudehelpdesk. De organisatie roept iedereen die dit nepbericht heeft ontvangen op om deze door te sturen naar de Fraudehelpdesk en hem vervolgens te verwijderen. Klik niet op de linkjes en vul zeker geen gegevens in. Een rijbewijs bevat allerlei persoonlijke en gevoelige gegevens. Naast voor- en achternaam bevat het ‘roze papiertje’ je geboorteplaats, woonplaats, verloopdatum van het rijbewijs, de verschillende typen rijbewijzen die je hebt behaald, een digitale handtekening en je BSN-nummer. Deze gegevens zijn interessant voor internetcriminelen om bijvoorbeeld identiteitsfraude te plegen, of door te verkopen aan andere oplichters.

 

RDW wijzigt inzageprocedure kentekengeschiedenis

Het is de tweede keer in korte tijd dat de RDW in opspraak raakt. Eerder deze week schreven we dat kentekeninzage voortaan gratis is. Voorheen moesten bestuurders bijna 5 euro betalen om hun kentekengeschiedenis van de afgelopen negen jaar op te vragen. Dat diende bovendien schriftelijk te gebeuren. Tot slot moest men een kopie van een identiteitsbewijs aanleveren.

 

De Consumentenbond trok aan de bel en vroeg aan de Autoriteit Persoonsgegevens om een uitspraak over deze zaak te doen. De toezichthouder gaf de belangenorganisatie gelijk en concludeerde dat dit te veel obstakels zijn voor automobilisten om gebruik te maken van hun recht op inzage. De RDW paste daarop direct hun inzageprocedure aan. Bestuurders kunnen via de site van de RDW met hun DigiD een inzageverzoek indienen. Bovendien hoeven ze niet langer te betalen.

Terug

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven