JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Haagse Beemden Festival, nog meer leuks

17 juni 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere en Jolande Rommens

 

Op het Heksenwielplein zijn tijdens het Haagse Beemden Festival op 11 juni twee prachtige vogels en hun baasje aanwezig. Nou ja, baasje? Deze is op loopstelten wel vijf meter hoog en de vogels doen hier niet veel voor onder. DJ Mike reageert adequaat en zet prompt in met de vogeltjesdans.

 

Verderop, bij het watertheater, voeren pupillen van Ghislaine Dance Company een wervelende dansvoorstelling op. Het winkelcentrum is voorts voorzien van braderiestands waar allerlei lekkers en leuks wordt aangeboden. Onder meer bibliotheek Nieuwe Veste, de Socialistische Partij, afvalcoaches en MooiWerk verstrekken informatie aan de passanten die in groten getale aanwezig zijn.

 

 

‘t Kraaienest

In ‘t Kraaienest treffen we Marion Komen met haar dameskoor. “Jammer dat u een man bent, anders kon u meedoen”, werpt zij uw redacteur toe. Tegenstribbelen met: “Als het moet kan ik heel hoog hoor”, mag niet baten. In de entreehal brengt Saskia de Kroes een overzicht van alle exposities die zij de afgelopen jaren in het Sociaal Cultureel Centrum heeft georganiseerd. Sofia Gaal demonstreert het gelprinten (zonder ‘d’). Een dikke flexibele plak gelatine wordt van een verflaag voorzien. Papiertje erover en wrijven maar. Kinderen staan ervoor in de rij en eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er zijn. Om drie uur wordt het toneelstuk ‘Welwezen’ door Toneelgroep Haagse Beemden opgevoerd. De zaal zit lekker vol.

 

Lucaskerk

Een leuke stand met goed uitziende ‘goede’ boeken is voor velen maar moeilijk te weerstaan, voor maar twee euro een vuistdikke ‘Houellebecq’, dan mag je toch niet klagen? De opbrengst ervan komt ten goede aan De Zonnebloem! Er pal tegenover vertoont Margriet Erich haar vlechtkunsten met wilgentenen. Ze demonstreert een ‘kribbelwolf’, een houten voorwerp waarmee ze een wilgentak in drie prachtige strengen splitst. Verder is er informatie over de ‘Infopunten’ die onder meer in deze kerk gehuisvest zijn. In de kerk worden wel honderd bejaarden op een Brabantse koffietafel met sandwiches, niet te versmaden groene soep en frisse fruitsticks getrakteerd. Dit wordt bijzonder gewaardeerd.

 

 

Lucashof

De buurttuin op het terrein voor de kerk wordt onder grote belangstelling officieel geopend door wethouder Arjen van Drunen. Hij onthult een prachtig naambord, meer een kunstwerk eigenlijk, waarop de naam ‘Lucashof’ prijkt. Over deze prachtige tuin, naar ontwerp van Linda de Geus, berichten we binnenkort in een afzonderlijk artikel.

 

Gageldonk

Er was van alles te doen rondom Buurthuis Gageldonk. Op de parkeerplaats stonden kramen van het Repair Café, CC Giegeldonk, om te knutselen en kaarten te maken, en van de politieke partij Buurtbelangen. Je kon er lekkers halen bij de diverse kramen en binnen in het buurthuis. Er waren demo's en optredens te bewonderen van onder meer José van Haasteren als het ging om gym en yogaoefeningen, Breda City Bagpipes en van Movin Circles waarbij je allerlei kunstjes met de hoelahoep kon leren.

 

 

Tot slot

Het Haagse Beemden Festival is dermate groots opgezet dat het met de beste wil van de wereld niet mogelijk is alles te benoemen of bezoeken. Een mens kan maar op een plek tegelijk zijn. Om de doorstroming te bevorderen heeft de organisatie daarom stempelkaarten geïntroduceerd. Hoe meer locatiestempels je verzamelt, hoe groter de kans dat je ’s avonds, tijdens het slotfeest op het WDS-terrein, een leuke prijs uitgereikt krijgt. Een ding is zeker: de organisatie HB Events heeft geweldig werk geleverd en mag door naar de volgende ronde. Ze laten zich al ontvallen dat dit wel eens het ‘grootste kerstdorp van Nederland’ zou kunnen worden. Waar dan? In de Haagse Beemden natuurlijk!

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven