Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Haagse Beemden Festival, nog meer leuks

17 juni 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere en Jolande Rommens

 

Op het Heksenwielplein zijn tijdens het Haagse Beemden Festival op 11 juni twee prachtige vogels en hun baasje aanwezig. Nou ja, baasje? Deze is op loopstelten wel vijf meter hoog en de vogels doen hier niet veel voor onder. DJ Mike reageert adequaat en zet prompt in met de vogeltjesdans.

 

Verderop, bij het watertheater, voeren pupillen van Ghislaine Dance Company een wervelende dansvoorstelling op. Het winkelcentrum is voorts voorzien van braderiestands waar allerlei lekkers en leuks wordt aangeboden. Onder meer bibliotheek Nieuwe Veste, de Socialistische Partij, afvalcoaches en MooiWerk verstrekken informatie aan de passanten die in groten getale aanwezig zijn.

 

 

‘t Kraaienest

In ‘t Kraaienest treffen we Marion Komen met haar dameskoor. “Jammer dat u een man bent, anders kon u meedoen”, werpt zij uw redacteur toe. Tegenstribbelen met: “Als het moet kan ik heel hoog hoor”, mag niet baten. In de entreehal brengt Saskia de Kroes een overzicht van alle exposities die zij de afgelopen jaren in het Sociaal Cultureel Centrum heeft georganiseerd. Sofia Gaal demonstreert het gelprinten (zonder ‘d’). Een dikke flexibele plak gelatine wordt van een verflaag voorzien. Papiertje erover en wrijven maar. Kinderen staan ervoor in de rij en eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er zijn. Om drie uur wordt het toneelstuk ‘Welwezen’ door Toneelgroep Haagse Beemden opgevoerd. De zaal zit lekker vol.

 

Lucaskerk

Een leuke stand met goed uitziende ‘goede’ boeken is voor velen maar moeilijk te weerstaan, voor maar twee euro een vuistdikke ‘Houellebecq’, dan mag je toch niet klagen? De opbrengst ervan komt ten goede aan De Zonnebloem! Er pal tegenover vertoont Margriet Erich haar vlechtkunsten met wilgentenen. Ze demonstreert een ‘kribbelwolf’, een houten voorwerp waarmee ze een wilgentak in drie prachtige strengen splitst. Verder is er informatie over de ‘Infopunten’ die onder meer in deze kerk gehuisvest zijn. In de kerk worden wel honderd bejaarden op een Brabantse koffietafel met sandwiches, niet te versmaden groene soep en frisse fruitsticks getrakteerd. Dit wordt bijzonder gewaardeerd.

 

 

Lucashof

De buurttuin op het terrein voor de kerk wordt onder grote belangstelling officieel geopend door wethouder Arjen van Drunen. Hij onthult een prachtig naambord, meer een kunstwerk eigenlijk, waarop de naam ‘Lucashof’ prijkt. Over deze prachtige tuin, naar ontwerp van Linda de Geus, berichten we binnenkort in een afzonderlijk artikel.

 

Gageldonk

Er was van alles te doen rondom Buurthuis Gageldonk. Op de parkeerplaats stonden kramen van het Repair Café, CC Giegeldonk, om te knutselen en kaarten te maken, en van de politieke partij Buurtbelangen. Je kon er lekkers halen bij de diverse kramen en binnen in het buurthuis. Er waren demo's en optredens te bewonderen van onder meer José van Haasteren als het ging om gym en yogaoefeningen, Breda City Bagpipes en van Movin Circles waarbij je allerlei kunstjes met de hoelahoep kon leren.

 

 

Tot slot

Het Haagse Beemden Festival is dermate groots opgezet dat het met de beste wil van de wereld niet mogelijk is alles te benoemen of bezoeken. Een mens kan maar op een plek tegelijk zijn. Om de doorstroming te bevorderen heeft de organisatie daarom stempelkaarten geïntroduceerd. Hoe meer locatiestempels je verzamelt, hoe groter de kans dat je ’s avonds, tijdens het slotfeest op het WDS-terrein, een leuke prijs uitgereikt krijgt. Een ding is zeker: de organisatie HB Events heeft geweldig werk geleverd en mag door naar de volgende ronde. Ze laten zich al ontvallen dat dit wel eens het ‘grootste kerstdorp van Nederland’ zou kunnen worden. Waar dan? In de Haagse Beemden natuurlijk!

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven