Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Openstelling Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede”

16 juni 2022     Ingezonden bericht door Mobilisatiemuseum

 

Op zondag 19 juni aanstaande opent het Mobilisatiemuseum van 13.30 tot 16.30 uur weer zijn deuren. Het museum neemt u mee in een onderbelicht onderdeel van onze rijke geschiedenis, te weten de aan de Tweede Wereldoorlog voorafgaande mobilisatie en de Duitse inval in de meidagen van 1940.

 

Uit die periode is een breed scala aan gebruiksvoorwerpen, tenues, diorama’s en documentatie verzameld en tentoongesteld. Nieuw in de verzameling zijn onder meer de in het glas van de entreedeur verwerkte foto van SMI Monné, gemaakt bij gelegenheid van de ontvangst van zijn gouden medaille voor eerlijke en trouwe dienst in 1938, alsmede een originele vliegeniersoverall uit 1940.

 

Dergelijke aankopen worden gefinancierd uit de opbrengsten van rondleidingen, waarin de donatie van de Montessorischool - voor de jaarlijkse rondleiding van de leerlingen - niet onvermeld mag blijven. De aankoop van de unieke overall is daarentegen mogelijk gemaakt door tegeldemaking van de grote boekencollectie van de in 2018 overleden heer J. Sprenkels. Wij zijn de familie veel dank verschuldigd voor deze royale schenking.

 

Verder wordt ook aandacht besteed aan de op 15 mei jl. op 102-jarige leeftijd overleden heer Jan Braspenning. Jan was de laatste en oudste gemobiliseerde militair uit Prinsenbeek (destijds nog Beek).

Onze vrijwilligers staan zoals gewoonlijk weer klaar om u indien gewenst rond te leiden en de verhalen achter de museumstukken te vertellen.

 

De toegang is gratis, maar een donatie voor de instandhouding en optimalisering van het museum wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld. Het museum is namelijk onafhankelijk en moet zichzelf bedruipen. Het museum vindt u in Prinsenbeek aan de Kapelstraat 30 (ingang naast Pasquélaan 2). Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de initiator Pim Monné (tel. 06 164 150 02).

 

W: weestopuwhoede.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven