Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Haagse Beemden Festival

14 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

De Haagse Beemden bestaat 45 jaar en dat moet gevierd worden. Tijdens het HB Festival op zaterdag 11 juni openen diverse organisaties en verenigingen hun deuren om eenieder die interesse heeft kennis te laten maken met hun aanbod aan activiteiten. De redacteuren van HBNieuws - Modern Prinsenbeek namen ieder een wijkgedeelte voor hun rekening om van de activiteiten verslag te doen.

 

 

Ontmoetingscentrum De Sleutel

De poorten waren nog maar net open of er hing al een gezellige sfeer. Natasja Donkers praat gezellig met een van de aanwezigen, terwijl Jopie Voesenek iemand verwent met een heerlijke handmassage. Kees Smolders en Annelies van Riel zitten te tekenen en te kleuren.

Natasja: “Het is vandaag open dag om buurtbewoners te laten zien welk aanbod aan activiteiten wij hebben. Er is heel veel behoefte aan een zaterdagopenstelling, maar dan zullen wij toch echt nieuwe vrijwilligers moeten krijgen. Voor ons doordeweekse team is dat niet haalbaar.” Sinds deze week heeft De Sleutel twee bakfietsen, die voor diverse activiteiten kunnen worden geleend.

 

Bij de schaakclub zitten al enkele heren gebogen over het bord om de volgende zet te bedenken. Hans Peters zit al vijf jaar bij deze schaakclub en vertelt: “Wij zijn vandaag hoofdzakelijk aanwezig om het schaken voor kinderen te promoten. Er is al een aantal kinderen dat op maandag de weg naar ons heeft gevonden. Wij schaken hier elke donderdag met vijf personen.”

 

 

Kinderboerderij De Sik

Als je het terrein van kinderboerderij De Sik opwandelt, valt het springkussen met de hoge klimtoren meteen op. De kinderen maken daar dan ook veelvuldig gebruik van. Vlakbij de geiten zit Anja Wierckx-Staps met haar kantkloskraam. Met haar prachtige uitgestalde kantkloswerken wil zij de aanwezigen stimuleren om zich ook te wagen aan deze oude techniek. Kinderen kunnen onder haar begeleiding een polsbandje klossen.

Mireille van Gils: “Ik vind het Haagse Beemden Festival een leuk initiatief. Het vergroot het gevoel van saamhorigheid. Er is op de kinderboerderij van alles te doen en het is een leuke combinatie met de natuur.”

 

Sandra van Geneuglijk heeft het druk. Een hele rij kinderen zit klaar om door haar vakkundige handen te worden geschminkt. Ook bezoekster Wendy de Graauw die samen met zoon Rijk (anderhalf jaar) hier is gekomen, heeft het prima naar haar zin. “Ik vind het superleuk dat er van alles wordt georganiseerd”, zegt ze. “De nieuwe wijkvlag vind ik heel cool. Ik was tien toen ik met mijn ouders in de wijk kwam wonen. Ik ben daarna even uit de wijk weggeweest, maar ik woon inmiddels met mijn eigen gezin weer in de Haagse Beemden.” Peter Geneuglijk over het HB Festival: “Er is eindelijk weer iets te doen in de wijk! Alle lof voor de initiatiefnemers.”

 

Informatiepunt Alexberg

Annemarie Bos is druk bezig om de foto’s voor de fotowedstrijd weer op volgorde te leggen, als wij binnenwandelen. “Er komen af en toe wat mensen met een vraag”, zegt Annemarie. “Ik heb ook al een aantal vlaggen verkocht. Susanne van Rossum is ook vrijwilliger en vertelt: “Wij hebben een nieuwe activiteit aan te bieden aan de bewoners, namelijk ‘Het buurtommetje De Berg’. Op een plattegrond staat een wandelroute van 3 kilometer door deze buurt. De plattegrond is bij het informatiepunt te verkrijgen.”

 

 

Gymzaal Graaf Engelbrecht

Leerlingen van Jun Fan Jeet Kune Do Academy zijn bezig met een training. Instructeur Corné Heesters is hier met zijn academie sinds 2010 gevestigd. Hij vindt het fijn dat door het HB Festival de aandacht wordt gelegd op de verenigingen in de wijk en dat zij zich hierdoor kunnen promoten. “Het valt mij op dat jongeren zich veel minder lang verbinden aan een en dezelfde vereniging”, zegt Corné. “Dat is jammer want bij deze zelfverdedigingstechniek ontwikkel je zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en wilskracht. Ik hoop dat er meer leerlingen bijkomen.”

 

BC Woodpecker

In sporthal De Ganzerik zijn op donderdag en maandag leden van Badminton Club Woodpecker aan het trainen. Speciaal voor het HB Festival geven enkele leden een demonstratie. Penningmeester Leo Koolwijk is sinds 1991 in deze functie. “Wij hebben 75 senioren en 30 junioren en zitten vanaf 1981 hier in sporthal De Ganzerik”, zegt Leo Koolwijk. “Ik vind het HB Festival nuttig. Zo kunnen verenigingen promotie voor zichzelf maken. Wij willen graag jeugdige spelers erbij hebben. Zij kunnen zich aanmelden via de website.”

 

Sportcafé De Ganzerik

Beheerder Bianca van der List is heel blij met het HB Festival. “De Haagse Beemden is heel groot”, zegt Bianca. “De meeste bewoners weten hun weg naar de grote verenigingen wel te vinden, maar dat is voor de kleinere verenigingen wat moeilijker. Na de coronatijd hebben zij allemaal te kampen met ledenverlies en dan is deze dag fijn om zich te promoten. Bij ons zijn verschillende verenigingen aanwezig: een biljartclub, een bridgeclub en een teken- en schilderclub. Vandaag is de opkomst wat wisselend. Ik zou het leuk vinden als dit een jaarlijks evenement wordt. Ik hoop dat het totaalplaatje een aanzet is geweest tot meer verbinding in de wijk.”

 

 

Ostara De Kleine Hoeve

De dag begint om 11.00 uur met een feestelijke officiële opening van de derde opstapplaats van Stichting Fietsmaatjes Breda door burgemeester Depla en wethouder Arjan van Drunen. Sabrina Twiss van St. Fietsmaatjes Breda vertelt: “In samenwerking met Ostara De Kleine Hoeve hebben wij nu deze opstapplaats kunnen realiseren. Zij mogen gebruikmaken van onze duofietsen en wij mogen onze opbergbak voor de fietsen op hun terrein plaatsen. Ik vind het HB Festival een fantastisch initiatief. Mijn complimenten aan de organisatie. Het doel is om kleine verenigingen te promoten en dat is volgens mij goed gelukt. Er zijn veel mensen langs geweest en ik heb ook veel inschrijvingen gehad.”

 

Ook eigenaresse van Ostara De Kleine Hoeve, Dadja Schoenmakers, deelt de mening van Sabrina. En om alles een nog feestelijker tintje te geven komt Breda City Pipes and Drums een muzikale duit in het zakje doen.

 

F: desleutelbreda
F: Kinderboerderij-de-Sik
W: junfanjeetkunedo.nl
W: bcwoodpecker.nl
W: Sportcafe-deganzerik.nl
W: fietsmaatjesbreda.nl
W: dekleinehoeve.nl
W: bredacitypipesanddrums.nl

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven