Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Start festival Breda Toont voor de amateurkunst

14 juni 2022     Ingezonden bericht Breda Toont

 

In Breda zijn vele amateurkunstenaars actief voor hun plezier, voor hun ontwikkeling of ter inspiratie voor zichzelf en anderen. Nieuwe Veste biedt met Festival Breda Toont in de maanden juni en juli een podium en platform voor al deze creatieve Bredanaars.

 

Iedereen, jong en oud, kan meedoen met Breda Toont. Kun je wat bijzonders, heb je een te gekke kunstzinnige hobby, speel je graag voor publiek of zoek je publiek: als amateurkunstenaar ben je meer dan welkom op Breda Toont.

 

Hoe mooi is het om met anderen te delen welke muziek je speelt, hoe je danst, wat je maakt, waarom je creëert, wat je verhaal is, wat je bezighoudt, wat je belangrijk vindt of wat je gewoon mooi vindt. Toon je talent! Ben jij een tekenaar, muzikant, danser, knutselaar, verteller, acteur, DJ, beeldhouwer, vlogger, zanger, fotograaf of nog iets heel anders creatiefs? Wij dagen jou uit je kunsten te laten zien tijdens Festival Breda Toont.

 

Breda Toont Festival websitekalender

Organiseer jij een eigen evenement? Een concert, een openbare repetitie, een theatershow of een expositie ergens in de stad? Een creatieve activiteit alleen of met een groep? En wil je dat aan de rest van Breda tonen? Maak dan een activiteit aan en word zichtbaar in de Bredase festivalagenda op de website

 

Breda Toont Festival weekenden

Breda Toont biedt je ook het podium tijdens de Breda Toont Festivalweekenden. Op 18 en 19 juni in Buurthuis Geeren-Noord, op 2 en 3 juli in Buurthuis Gageldonk en op 16 en 17 juli in Buurthuis De Vlieren. Tijdens deze festivalweekenden is er gelegenheid tot optredens, expo’s, workshops geven, openbare repetities, ledenwerving, publiciteit maken voor je vereniging en/of organisatie of voor jezelf en andere creatieve activiteiten.

 

 

Wil je een try-out houden of (podium)ervaring opdoen? Heb jij de ambitie om je te ontwikkelen van amateur naar professional, maak dan gebruik van Festival Breda Toont om je te laten zien en ervaring op te doen. Festival Breda Toont roept iedere creatieveling op om zich aan te melden voor de programmering. Via de website kun je je aanmelden met een eigen programma voor de digitale festivalkalender of deelname aan één van de festivalweekenden. Als deelnemer is het leuk, maar als publiek is Festival Breda Toont zeker zo leuk. Vele amateurkunstenaars delen met jou hun passie. Soms kun je met hen meedoen, soms kun je meedansen, soms kun je stil genieten. Bezoek Festival Breda Toont en laat je vooral verrassen.

 

Informatie: Leo van Lieshout.

Email: bredatoont@nieuweveste.nl

W: bredatoont.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven