JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Haagse Beemden Festival schrijft geschiedenis

12 juni 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Onder gunstige omstandigheden speelde het spektakelstuk 45 jaar Haagse Beemden zich af. Waar zullen we beginnen?

 

Het mooiste weer van de wereld, met een lekker niet al te heet zonnetje en af en toe een fijn vleugje wind dat de foldertjes van de stands deed opwaaien. Zo worden de zaden in het plantenrijk ook verspreid! Elastiekjes en klemmetjes deden wonderen.

 

De crew

Maar liefst zes HBN-MP medewerkers waren met pen en camera op pad om zoveel mogelijk hoogtepunten van deze bijzondere wijkdag vast te leggen. Op onze redactie stroomt de berichtgeving inmiddels overvloedig binnen. Wij doen er de komende week uitgebreid verslag van. We beginnen met een impressie van de openingsceremonie.

 

 

Onder toezicht van burgemeester Paul Depla en wethouder Arjen van Drunen wordt de nieuw verkozen wijkvlag, ontworpen door Hein de Vree, onder begeleiding van de enerverende klanken van Breda City Pipes and Drums onthuld. Vanaf dat moment wordt het embargo opgeheven en mogen alle deelnemende partijen de vlag tonen. Drie historische vliegtuigen, een dubbeldekker geflankeerd door twee ‘enkeldekkers’ vliegen over om de vijfenveertigste wijkverjaardag van extra glans te voorzien. Het feest vangt aan.

 

Wordt vervolgd.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven