JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

De marathon: magisch of waanzin?

12 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Vanaf morgen is Nederland een nieuw boek rijker. En niet zomaar een boek, een boek door hardlopers voor hardlopers vol inspirerende verhalen met bekenden uit de hardloopwereld, trainingsschema’s, informatie over onder andere voeding en blessurepreventie, boordevol recepten en tips.

 

Het is een pure liefdesverklaring aan de marathon! Voor de beginnende marathonloper een compleet handboek inclusief trainingsschema. Voor de ervaren marathonloper een feest der herkenning, voor de niet-marathonloper twintig mooie verhalen en wellicht een bron van inspiratie om toch eens...

 

Wat bezielt topatleten als Khalid Choukoud, Jill Holterman, Michel Butter en Björn Koreman? Krijg tips van prins Pieter-Christiaan van Oranje. Word gemotiveerd door Greg van Hest en Wilma van Onna. Haal kracht uit aanmoedigende verhalen van recreantmarathonlopers als een ex-drugsverslaafde en enthousiaste verhalen van first timers op de marathon en lach om hun gemaakte blunders.

 

Hoe werkt trainen voor een marathon als je onregelmatig werkt? Hoe voorkom je blessures? Hoe word je sterker en dus sneller? Wat kun je met de data uit je horloge? Waar moet je rekening mee houden bij een marathon in het buitenland? Welke films moet je kijken om al in the mood te komen? Wat eten marathonlopers? Je leest dat en nog veel meer in dit 284 pagina’s tellend boek met prachtige foto’s, (h)eerlijke recepten en video’s van core stability oefeningen en peptalk-video’s. En uiteraard krijg je de vraag “magisch of waanzin?” beantwoord. Kortom, een allesomvattend marathonboek. Een must-have voor iedere hardloopliefhebber!

 

Over de makers

Suzanne van Gaal, Joan Simon Artigas & Ilse van de Zande (Run2Day Breda & 42,195Breda), Femke van Eck en Léandra Sprenkels (Get the job done) zijn allen gepassioneerde hardlopers met meer dan veertig marathonavonturen aan ervaring. Tijdens de lange duurlopen van hun marathontrainingen vanuit het Bredase Mastbos ontstond het eerste idee om een boek te schrijven.

 

 

Wat concreter werd aan de keukentafel kreeg steeds meer vorm tijdens de drie wekelijkse ‘boekbesprekingen’ in Eet- en Bierlokaal Aogse Markt in Breda. Stad en land reisden ze af en ze gingen zelfs de grens over voor interviews op zoek naar antwoord op de vraag: “De marathon: magisch of waanzin?”, fotoshoots en video-opnames, gesprekken met experts. Het maakte hen tot een hecht team, een geoliede machine. Met een ongekende bezieling hebben ze samengewerkt met deskundigen en hun eigen kennis samen met de input van andere marathonlopers gebundeld. Het boek is met een ontembaar enthousiasme gemaakt en wacht nu om door jou gelezen te worden.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven