Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

De marathon: magisch of waanzin?

12 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Vanaf morgen is Nederland een nieuw boek rijker. En niet zomaar een boek, een boek door hardlopers voor hardlopers vol inspirerende verhalen met bekenden uit de hardloopwereld, trainingsschema’s, informatie over onder andere voeding en blessurepreventie, boordevol recepten en tips.

 

Het is een pure liefdesverklaring aan de marathon! Voor de beginnende marathonloper een compleet handboek inclusief trainingsschema. Voor de ervaren marathonloper een feest der herkenning, voor de niet-marathonloper twintig mooie verhalen en wellicht een bron van inspiratie om toch eens...

 

Wat bezielt topatleten als Khalid Choukoud, Jill Holterman, Michel Butter en Björn Koreman? Krijg tips van prins Pieter-Christiaan van Oranje. Word gemotiveerd door Greg van Hest en Wilma van Onna. Haal kracht uit aanmoedigende verhalen van recreantmarathonlopers als een ex-drugsverslaafde en enthousiaste verhalen van first timers op de marathon en lach om hun gemaakte blunders.

 

Hoe werkt trainen voor een marathon als je onregelmatig werkt? Hoe voorkom je blessures? Hoe word je sterker en dus sneller? Wat kun je met de data uit je horloge? Waar moet je rekening mee houden bij een marathon in het buitenland? Welke films moet je kijken om al in the mood te komen? Wat eten marathonlopers? Je leest dat en nog veel meer in dit 284 pagina’s tellend boek met prachtige foto’s, (h)eerlijke recepten en video’s van core stability oefeningen en peptalk-video’s. En uiteraard krijg je de vraag “magisch of waanzin?” beantwoord. Kortom, een allesomvattend marathonboek. Een must-have voor iedere hardloopliefhebber!

 

Over de makers

Suzanne van Gaal, Joan Simon Artigas & Ilse van de Zande (Run2Day Breda & 42,195Breda), Femke van Eck en Léandra Sprenkels (Get the job done) zijn allen gepassioneerde hardlopers met meer dan veertig marathonavonturen aan ervaring. Tijdens de lange duurlopen van hun marathontrainingen vanuit het Bredase Mastbos ontstond het eerste idee om een boek te schrijven.

 

 

Wat concreter werd aan de keukentafel kreeg steeds meer vorm tijdens de drie wekelijkse ‘boekbesprekingen’ in Eet- en Bierlokaal Aogse Markt in Breda. Stad en land reisden ze af en ze gingen zelfs de grens over voor interviews op zoek naar antwoord op de vraag: “De marathon: magisch of waanzin?”, fotoshoots en video-opnames, gesprekken met experts. Het maakte hen tot een hecht team, een geoliede machine. Met een ongekende bezieling hebben ze samengewerkt met deskundigen en hun eigen kennis samen met de input van andere marathonlopers gebundeld. Het boek is met een ontembaar enthousiasme gemaakt en wacht nu om door jou gelezen te worden.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven