JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Dienstbaar zijn voor de buurtbewoners

11 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Hanny de Boer is een vertrouwd gezicht bij Buurthuis Gageldonk. Zij is niet alleen te vinden als gastvrouw achter de bar, maar is ook de drijvende kracht achter de activiteiten van Kids Club De Gageltjes die op de eerste en de laatste woensdagmiddag van de maand in dit buurthuis worden georganiseerd.

 

Zo stond 8 juni alles klaar voor de Binnenspeeldag. Eigenlijk was het de Nationale Buitenspeeldag, maar door de slechte weersomstandigheden was zij genoodzaakt om alles binnen te plannen. Helaas gooide de aanhoudende regen roet in het eten, want de kinderen bleven toch thuis.

 

Hanny de Boer is moeder van twee kinderen en oma van vier kleinkinderen. Haar kleinzoon van vier neemt zij regelmatig mee naar Buurthuis Gageldonk als de Kids Club Bakkerij daar wordt georganiseerd. Hij vindt het leuk om samen met oma en de andere kinderen appeltaart of cakejes te bakken. Hanny begon in 1994 als vrijwilliger bij toentertijd Buurthuis De Beemdentil. Zij gaf ondersteuning bij activiteiten, werkte als gastvrouw en zorgde er ook voor dat het buurthuis er schoon bij stond. Doordat Hanny met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, was zij genoodzaakt om met haar vrijwilligerswerk te stoppen. Zeven jaar lang heeft zij een rustpauze ingelast en in 2017, toen het buurthuis onder de naam ‘Gageldonk’ openging, heeft zij zich weer aangemeld als vrijwilliger.

 

 

Genoeg te doen

“Ik vind het leuk werk en je bent weer eens uit huis”, zegt Hanny vrolijk. “Ik zie dit werk als een hobby. Er is hier altijd wel wat te doen. Mijn drijfveer is om dienstbaar te zijn voor de buurtbewoners. Ik vind het leuk om hen een soort thuisgevoel te geven en een luisterend oor te bieden. Daarom proberen wij het buurthuis een gezellige uitstraling te geven. Als er themafeesten worden georganiseerd, wordt het buurthuis in dat thema aangekleed.

 

Mijn werkzaamheden zijn divers. Zo help ik mee bij het draaien van de bardiensten, samen met voorzitter Latifa begeleid ik stagiaires en met activiteiten help ik ook mee. Het leukste vind ik het organiseren van activiteiten voor Kidsclub De Gageltjes. De meeste spelletjes verzin ik zelf. Ik heb ruim dertig jaar ervaring opgedaan bij de scouting. Eerst in Brabantpark en later bij Scouting Haagse Beemden. De Kids Club Bakkerij is ook altijd een succes. Wij bakken moeilijke producten, zoals: appeltaart of cakejes, maar voor de kleintjes maken wij ook iets met bladerdeeg.”

 

Improviseren

“Ik ben best handig, al zeg ik dat zelf”, zegt Hanny. “Als er een klusje moet worden gedaan, draai ik daar mijn hand niet voor om. Ik pak gerust een boormachine om dingen op te hangen. Ik vind het heel leuk om iets te improviseren! Als er iets stuk is, dan kijk ik op welke wijze het nog bruikbaar is. De Kids Club Gageltjes is bestemd voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, maar in de toekomst zou ik graag met de oudere kinderen wat meer uitdagende activiteiten willen doen, zoals knutselen met tempex of houtbranden.” Hanny roept de stagiaires om alle klaargezette spelletjes weer op te ruimen. “Ja, het is jammer, maar je doet er niets aan. De eerstvolgende activiteit haal ik het allemaal weer tevoorschijn.” Tijdens het Wijkfestival op zaterdag 11 juni kunnen de wijkbewoners ter plekke zien en horen van wat er allemaal in Buurthuis Gageldonk wordt georganiseerd. De moeite waard om daar ook even een stempel te halen!


F: Buurthuis-Gageldonk

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven