Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Dienstbaar zijn voor de buurtbewoners

11 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Hanny de Boer is een vertrouwd gezicht bij Buurthuis Gageldonk. Zij is niet alleen te vinden als gastvrouw achter de bar, maar is ook de drijvende kracht achter de activiteiten van Kids Club De Gageltjes die op de eerste en de laatste woensdagmiddag van de maand in dit buurthuis worden georganiseerd.

 

Zo stond 8 juni alles klaar voor de Binnenspeeldag. Eigenlijk was het de Nationale Buitenspeeldag, maar door de slechte weersomstandigheden was zij genoodzaakt om alles binnen te plannen. Helaas gooide de aanhoudende regen roet in het eten, want de kinderen bleven toch thuis.

 

Hanny de Boer is moeder van twee kinderen en oma van vier kleinkinderen. Haar kleinzoon van vier neemt zij regelmatig mee naar Buurthuis Gageldonk als de Kids Club Bakkerij daar wordt georganiseerd. Hij vindt het leuk om samen met oma en de andere kinderen appeltaart of cakejes te bakken. Hanny begon in 1994 als vrijwilliger bij toentertijd Buurthuis De Beemdentil. Zij gaf ondersteuning bij activiteiten, werkte als gastvrouw en zorgde er ook voor dat het buurthuis er schoon bij stond. Doordat Hanny met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, was zij genoodzaakt om met haar vrijwilligerswerk te stoppen. Zeven jaar lang heeft zij een rustpauze ingelast en in 2017, toen het buurthuis onder de naam ‘Gageldonk’ openging, heeft zij zich weer aangemeld als vrijwilliger.

 

 

Genoeg te doen

“Ik vind het leuk werk en je bent weer eens uit huis”, zegt Hanny vrolijk. “Ik zie dit werk als een hobby. Er is hier altijd wel wat te doen. Mijn drijfveer is om dienstbaar te zijn voor de buurtbewoners. Ik vind het leuk om hen een soort thuisgevoel te geven en een luisterend oor te bieden. Daarom proberen wij het buurthuis een gezellige uitstraling te geven. Als er themafeesten worden georganiseerd, wordt het buurthuis in dat thema aangekleed.

 

Mijn werkzaamheden zijn divers. Zo help ik mee bij het draaien van de bardiensten, samen met voorzitter Latifa begeleid ik stagiaires en met activiteiten help ik ook mee. Het leukste vind ik het organiseren van activiteiten voor Kidsclub De Gageltjes. De meeste spelletjes verzin ik zelf. Ik heb ruim dertig jaar ervaring opgedaan bij de scouting. Eerst in Brabantpark en later bij Scouting Haagse Beemden. De Kids Club Bakkerij is ook altijd een succes. Wij bakken moeilijke producten, zoals: appeltaart of cakejes, maar voor de kleintjes maken wij ook iets met bladerdeeg.”

 

Improviseren

“Ik ben best handig, al zeg ik dat zelf”, zegt Hanny. “Als er een klusje moet worden gedaan, draai ik daar mijn hand niet voor om. Ik pak gerust een boormachine om dingen op te hangen. Ik vind het heel leuk om iets te improviseren! Als er iets stuk is, dan kijk ik op welke wijze het nog bruikbaar is. De Kids Club Gageltjes is bestemd voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, maar in de toekomst zou ik graag met de oudere kinderen wat meer uitdagende activiteiten willen doen, zoals knutselen met tempex of houtbranden.” Hanny roept de stagiaires om alle klaargezette spelletjes weer op te ruimen. “Ja, het is jammer, maar je doet er niets aan. De eerstvolgende activiteit haal ik het allemaal weer tevoorschijn.” Tijdens het Wijkfestival op zaterdag 11 juni kunnen de wijkbewoners ter plekke zien en horen van wat er allemaal in Buurthuis Gageldonk wordt georganiseerd. De moeite waard om daar ook even een stempel te halen!


F: Buurthuis-Gageldonk

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven