JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Een hele draai

12 juni 2022     Peter Samwel

Pas geleden werd ik verrast door mijn vriend Max, die me vertelde dat hij steeds meer afstand van zijn bedrijf neemt. Hij is nu onder andere parttime schaapherder in de polder en heeft daar zelfs al een speciale hond voor opgeleid. Eén dag per week maakt hij er deel uit van een groep mensen die met natte neuzen en verkleumde handen een kleine 450 schapen hoeden. Als dat geen hele draai in de rondte is!

 

Ik ken Max als een ambitieuze, harde werker, hij heeft in zijn jongere jaren een bloeiend bedrijf gerund. Daarnaast was hij jarenlang actief in het vrijwilligerswerk en werd daar bovendien eerder al koninklijk voor onderscheiden.

En dan nu de wereld op zijn kop: schaapherder Max… Het kan verkeren!

 

‘De Wereld’ – door Rider Waite ‘Het Rad van Fortuin’ genoemd - is een beeld in de Grote Arcana van de Tarot. Wanneer dit beeld in een legging naar voren komt, bevindt de persoon in kwestie zich op een keerpunt in zijn leven. Wanneer wereldse verzadiging bereikt is, dient het verlangen naar innerlijke vervulling zich aan.

 

De archetypische betekenis van ‘De Wereld’ verwijst naar een omwenteling in de lotsbestemming waarbij vanaf nu met hart en ziel werk wordt gemaakt van verstilde, innerlijke behoeften.
Max vond vroeger zijn succesvolle bedrijf het allerbelangrijkste dat bestond, maar nu blijkt dat zijn wezenlijke interesse steeds meer verschuift. Hij wil niet alleen meer leven voor zijn zaak en inkomen, hij heeft kennelijk behoefte aan rust, inkeer en bezinning, op zoek naar wat hem wezenlijk drijft. De afzondering en stilte die de schaapherder zo kenmerken, bieden hem die kans.

 

In het Evangelie van Thomas, een apocrief Bijbelboek, zegt Jezus hierover, passend bij dit Tarotbeeld: ‘Wie de wereld gevonden heeft en rijk geworden is, laat hij de wereld verloochenen.’ Ontdek dus eerst de wereld waarin je leeft en word rijk, en als je dat gedaan hebt verloochen diezelfde wereld dan omwille van je hogere idealen. In die volgorde ook. Hecht je dus eerst totaal aan de materiële wereld waarin je leeft. Ga daar middenin staan, ontdek de waarde van geld en zet al je talenten in. 

 

Maar als je alle ins en outs ervan hebt gevonden en bereikt hebt wat je wilde, laat dan diezelfde zaken waar je zoveel waarde aan hechtte, allemaal los… Dat lijkt tegenstrijdig, toch is juist dit ‘grote’ loslaten van het oude vertrouwde een voorwaarde om werk te kunnen maken van de verlangens van je ziel, omdat alleen het vervullen van die verlangens jou werkelijk innerlijk verrijken.

 

Als je hiervan doordrongen bent, ben je toe aan de essentie van jouw leven. Dan word je zoals Max bijvoorbeeld ineens schaapherder, omdat je in een volgende levensfase bent beland met heel andere levensvragen. Op zo’n moment kan, als je de Tarot raadpleegt, zomaar ‘De Wereld’ zich tonen. Alles wordt anders en je ervaart in je hart dat jij vanaf nu alleen nog jouw innerlijke waarheid vanuit passie wilt leven waarbij de belangen van jouw persoon plaatsmaken voor het leven van jouw diepere verlangens en levensbestemming.

 

W: petersamwel.com

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven