JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

ABBA tijdens Festival Haagse Beemden 2022

10 juni 2022     Redactie Geert Dekkers - Fotografie Alex De Vliegere

 

Het Festival Haagse Beemden 2022 viert feest omdat op zaterdag 11 juni de wijk vijfenveertig jaar bestaat. Op veel locaties in de wijk wordt dit heuglijke feit op bijzondere wijze gevierd. Verbinding en ontmoetingen staan centraal. Er wordt zelfs een wijkvlag onthuld. Veel instanties en wijkbewoners dragen op hun eigen typische manier hun steentje aan het feest bij.

 

HBNieuws - Modern Prinsenbeek is een digitale krant en we zorgen ervoor dat het nieuws zo snel mogelijk bij u binnen handbereik is. Wij willen tevens een digitaal steentje bijdragen aan het gebeuren dat u kunt bekijken wanneer het u uitkomt. Op de schermen bij de infopunten gaan wij vijfenveertig jaar terug in de tijd. In die tijd was de muziek van de Zweedse popgroep ABBA razend populair. Hun nummer-een-hits klonken uit de speakers van de transistorradio’s van de bouwvakkers die de drassige gronden bouwrijp maakten. ABBA is momenteel wederom populair met nieuwe muziek en hun avatars. Vandaar dat wij een foto- en een video-ABBA tribute hebben gemaakt met onze eigen Abbatars.

 

 

Nelleke van der Zee

Zangeres Anni-Frid Lyngstad in de foto-tribute wordt gespeeld door onze redactrice Nelleke van der Zee. Ze vond het superleuk om een keertje in de huid van de donkergelokte zangeres te kruipen. Nelleke heeft vroeger toneel gespeeld. De fotoshoot voelde voor haar daarom een beetje als nostalgie. Nelleke: “Ik werd gevraagd door onze redacteur en vlogger Geert die Björn speelt in het groepje. Ik vind het leuk dat ik deze keer eens op een andere wijze iets bijzonders voor de wijk kan doen. Het lopen van de ene locatie naar de andere ging niet vanzelf. Ik droeg hele hoge hakken die ook nog een maatje te groot waren. De pumps voelden aan als wiebelende stelten. Ze pasten wat kleur betreft prima bij de blauwe outfit die ik als Frida droeg. Agnetha werd gespeeld door mijn vriendin Ingrid. Zij is altijd wel voor een grapje te porren. Het was leuk om samen met haar de zangeressen van ABBA te spelen. Ook zij heeft ervan genoten en we hebben veel lol gehad. ABBA is dit jaar actief met een avatarversie. Zij zijn 45 jaar geleden succesvol geweest. Omdat de wijk 45 jaar bestaat, sluit onze act mooi aan op het HBF. Wij zijn ook digitale ABBA avatars.”

Hoogtepunten van de vrolijke fotoreportage met Nelleke als de zangeres Frida willen wij u niet ontzeggen.

 

 

 

 

De video tribute van het nummer Fernando is te bekijken en beluisteren op de schermen van de infopunten en op YouTube (123)Fernando ABBAtribute.

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven