Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Opening Lucashof én Brabantse Koffietafel

08 juni 2022     Ingezonden bericht

 

45 jaar Haagse Beemden vieren wij met een koffietafel. Het lustrum van de Haagse Beemden daar willen we als kerk ook ons steentje aan bijdragen.

 

Al 28 jaar zijn we immers onderdeel van deze inmiddels volwassen wijk. Samen met de wijk slaan protestant en katholiek vanuit de Lucaskerk de handen ineen om tijdens het festival een gezellige Brabantse Koffietafel voor senioren te organiseren. Voor mensen die op hoge leeftijd niet meer vanzelfsprekend de deur uitgaan.

 

Met vereende krachten

Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van De Zonnebloem, De Hillen-Thebe, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Netwerk Haagse Beemden, het Infopunt HB en ondernemers op Heksenwiel. Op zaterdag 11 juni gaan we zestig senioren ontvangen. Zij zijn persoonlijk uitgenodigd via de diverse organisaties en we verwelkomen hen graag. Zij zijn onze gast tijdens een aangeklede koffietafel.

 

Officiële opening buurttuin

Maar we starten de middag met de officiële opening van de Buurttuin aan de Tweeschaar, een poosplek voor de wijk. Gezellig een praatje op een bankje, wieden in de tuin en genieten van wat er groeit. Wethouder Arjen van Drunen zal de ‘De Lucashof’ officieel openen om 12.00 uur en Wieke Bonthuis zal het bordje ‘Breda Stad in een Park’ uitreiken. Theatervereniging Theatrada komt spelen en zingen, met een sneak peek voor de musical ‘Het Pakhuis’ later dit jaar.

 

Aansluitend start de koffietafel voor genodigden. En buiten zijn tot 16.00 uur de festivalkraampjes van De Zonnebloem, mandenvlechten en het Infopunt HB te bezoeken. Hier kunt u alle informatie krijgen over activiteiten, uw vragen stellen en de nieuwe wijkvlag kopen.

Wilt u de kerk eens van binnen bezoeken? Ook dat is mogelijk, tot 14.30 uur. Spreek gerust iemand aan of steek een kaarsje op.

 

Dankjewel sponsoren en vrijwilligers

Een speciaal dankjewel gaat uit naar alle vrijwilligers, naar de aangesloten organisaties als De Zonnebloem, Infopunt HB, Ontmoetingscentrum De Sleutel, De Hille-Thebe, Netwerk Haagse Beemden en natuurlijk Jumbo voor de feestelijke drankjes en worstenbroodjes, Albert Heijn voor het heerlijke beleg, Bakkerij Dikke Mik voor het ambachtelijk brood, Poppelaars en Flowers@Home voor de bloemen, Aardbeienkwekerij Van de Riet voor de zoete aardbeien en de gemeente Breda vanwege de subsidiebijdrage voor het festival. Jullie bijdrage heeft dit mogelijk gemaakt!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven