Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Open dag bij Buiten Afscheid in Prinsenbeek

08 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Op zaterdag 11 juni aanstaande organiseert Buiten Afscheid een open dag. Deze dag staan de deuren open voor iedereen die kennis wil maken met het nieuwe afscheidshuis aan de Postbaan in Prinsenbeek.

 

Naast dat je een goede indruk krijgt van het afscheidshuis zijn er deze dag ook een aantal uitvaartprofessionals aanwezig om de bezoekers mee te ontvangen en te laten zien dat eigenlijk alles mogelijk is op uitvaartgebied.

 

Zo zijn uitvaartbegeleiders Patricia Notting (Cordis Uitvaart van 10.00 - 11.00 uur), Tom van Dijk (Tom van Dijk Uitvaarten, vanaf 13.30 uur) en Marie-José Axt en Simone Gijben (Uitvaart Company) aanwezig om al je vragen op het gebied van afscheid nemen te beantwoorden. Zelfs als je een uitvaartverzekering hebt, ben je namelijk nog altijd vrij in je keuze voor een andere uitvaartbegeleider. Dit is iets wat veel mensen niet weten, maar wat wel erg belangrijk is. Volg bij de keuze voor een bepaalde uitvaartbegeleider vooral je hart.

 

Meerdere mogelijkheden

Verder kun je gedurende deze dag ook meer te weten komen over:

  • Boschdal Ceremonietuin, een prachtige locatie voor een uitvaart in de natuur. Patricia Notting is van 10.00 - 11.00 uur aanwezig om je meer te vertellen over de specifieke mogelijkheden van deze bijzonder plek aan de Kettingdreef in Prinsenbeek.
  • Kleur je kist, een combinatie van een waardevol afscheidsritueel (namelijk het samen beschilderen van de uitvaartkist aan de hand van mooie gefreesde ontwerpen op het deksel van de kist) en de verbinding van familie en vrienden bij een overlijden. Voor deze gelegenheid zijn de dames van Kleur je kist een dagje te gast op de Postbaan.
  • Sinds kort is De Vene in het bezit van de eerste rouwauto waar kinderen met speciale krijtstiften op mogen kleuren en schrijven. Waarom? Om op deze manier nabestaanden, maar vooral kinderen, op een andere manier te betrekken bij de uitvaart. Ter gelegenheid van de open dag staat deze unieke rouwauto bij Buiten Afscheid.
  • Memories at home, de dames van memories at home hebben prachtige gedenkkastjes ontworpen en een serie mooie, aaibare urnen. De moeite waard om live te bewonderen.
  • Koestersteen, de kunst van het herinneren. Jacomijn van der Donk maakt prachtige as-sierraden, urnen en miniurnen. Een van haar koesterstenen is te zien bij Buiten Afscheid en geeft goed weer wat de mogelijkheden zijn.
  • Urnen met een ziel, mooie handgemaakte urnen waarbij de nabestaanden veel keuze hebben in de samenstelling van de urnen.

 

 

Uitvaart in eigen hand

Onder de aanwezigen word aan het einde van de dag het boek ‘Uitvaart in eigen hand’ van Susanne Duijvestein verloot. In dit boek komen echt alle aspecten rond het levenseinde aan de orde. Het boek zit vol verhalen van mensen en voorbeelden uit de praktijk en dat maakt het lezen zeer aangenaam en leidt tot een hoge mate van herkenbaarheid. Het boek is informatief en biedt een mooi overzicht van alles wat er bij het laatste afscheid zoal komt kijken. Er is zelfs een stappenplan en een draaiboek en het boek eindigt met een groot aantal websites rond allerlei onderwerpen. Dit alleen al is een goede reden om even langs te komen.

 

De open dag is op zaterdag 11 juni van 11.00 - 15.00 uur. Je hoeft je niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen op de Postbaan 11 in Prinsenbeek.

 

W: buitenafscheid.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven